Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vandalen vernielen Fort bij Uithoorn in Amstelhoek

Datum: 02 september 2024
Bron: Petershotnews.nl

Onbekenden hebben bij het Fort bij Uithoorn ingebroken en allerlei dingen vernield. 

Toen de vrijwilligers maandagmorgen op het fort aankwamen werd de inbraak ontdekt. Onder andere het spandoek voor de Open Monumentendag was vernield aan het hek, maar later bleek er op het fort ook veel kapot.

De vandalen zijn vermoedelijk via een klein wc raampje een schuur in geklommen en hebben daar binnen een brandblusser leeg gespoten. Daarna hebben ze met een onbekend voorwerp het toegangshek verbogen zodat zij toegang tot het fort konden krijgen.

Daar hebben ze vervolgens een deur geforceerd en door het fort rond gelopen. Op meerdere plekken zijn toen vernielingen aangericht. Waaronder diverse deuren die met geweld kapot gemaakt zijn.

Er zijn onderhoudswerkzaamheden aan het dak van het fort en diverse gereedschappen van het dakdekkersbedrijf zijn ook ontvreemd. 

Volgende week zaterdag is het Open Monumentendag. De vrijwilligers gaan er alles aan doen, zodat het fort weer volledig toegankelijk is tijdens deze dag.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen van de inbraak. Mocht u de afgelopen dagen iets verdachts gezien hebben op of rondom het fort, bel dan met de politie via 0900 8844.

laatst bijgewerkt op: 2 sep 2024 17:16



Family Mijdrecht


Via dit raampje zijn ze vermoedelijk binnen gekomen.Via dit raampje zijn ze vermoedelijk binnen gekomen.
De brandblusser is in deze ruimte leeg gespotenDe brandblusser is in deze ruimte leeg gespoten

Het hek is geforceerd om binnen te komen bij het fortHet hek is geforceerd om binnen te komen bij het fort





Terug

Family Mijdrecht