Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen in actie tijdens halve finale wedstrijd

Datum: 03 juli 2024
Bron: Ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zaterdag 22 juni jl. in de gemeente Heusden (NB) deelgenomen aan de halve finale wedstijd in de klasse aspiranten Lage druk. Tijdens de halve finales strijden de 24 beste teams voor een plaats bij de beste 10 ploegen in de landelijke finale.

Het team onder leiding van bevelvoerder Marit van Wijk kreeg een melding van een bedrijfsbrand op het industrieterrein. Eenmaal ter plaatse bij het object trof de ploeg een openstaande zijdeur en inbrekerswerktuig. Op de begane grond kon de aanvalsploeg een brand zien, maar kon niet bereikt worden vanwege een geblokkeerde deur. Een sleutelhouder, welke inmiddels ter plaatse was gekomen, kon de hoofdingang openen zodat een binnenverkenning kon worden uitgevoerd. In het bedrijfspand bleek een afvalcontainer in brand te zijn gestoken. Door een afzuigkanaal had de brand zich ook uitgebreid naar de eerste verdieping.

Nadat door de waterploeg samen met de pompbediende de waterwinning was opgebouwd kon de eerste straal beneden op de afvalcontainer worden ingezet. In de loods werd ook de inbreker gevonden welke onder dekking in veiligheid kon worden gebracht. Daarop moest de tweede straal nog boven worden ingezet op de uitbreiding om de brand volledig te kunnen blussen. Nadat de ploeg bijna bij de uitbreiding van de brand op de verdieping was ingezet bleek helaas de maximale speeltijd te zijn bereikt waardoor het team de inzet niet volledig mocht afmaken.

Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag werd bekend dat de ploeg van de twaalf deelnemende teams op een zevende plaats was geëindigd. Helaas niet genoeg voor een finale plaats maar met de leermomenten van deze wedstrijd zal het nog jong team volgend jaar opnieuw deelnemen.

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder Marit van Wijk
Pompbediende Marco Smit
Nummer 1 Björn Post
Nummer 2 Tessel Kasius
Nummer 3 Thomas Huijbreghs
Nummer 4 Kai van Wijk
Reserves Madelene Post en Thijs Meijers

laatst bijgewerkt op: 4 jul 2024 11:22Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht