Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie zoekt bankpasfraudeur Abcoude

Datum: 17 april 2024
Bron:

In Abcoude werd een 88-jarige vrouw opgebeld dat ze nieuwe bankpassen krijgt. Ze moet haar pincode, bankpas, reader en Ipad afstaan aan de koerier. Gelukkig staat hij zeer scherp op beeld. Wie is hij of waar verblijft hij?

Update

De politie toonden deze beelden in januari 2024 in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en via social media. Nu, 17 april 2024, delen ze de beelden opnieuw via Opsporing Verzocht. Ze zijn nog steeds op zoek naar de verdachte.

Omschrijving

Rond 14:00 gaat de telefoon. De vrouw wordt verteld dat ze haar pinpassen, Ipad en reader moet inleveren. Ze krijgt namelijk een nieuwe bankpas. De vrouw geeft hier gehoor aan en een paar uur later staat er een koerier voor haar deur.

De koerier noemt de code op die mevrouw eerder telefonisch is doorgegeven. Zo kon ze weten dat het niet om fraude ging. Het slachtoffer geeft in alle vertrouwen haar spullen af. De koerier gaat er vervolgens vandoor.

Later in de avond belt het slachtoffer met haar dochter die direct aanvoelt dat het niet goed is. Haar moeder is namelijk die avond voor meer dan €4000 opgelicht en er is een betaling gedaan voor meer dan €1000 bij de een winkel in Amsterdam. Dit kon gedaan worden omdat de dader(s) het daglimiet hadden verhoogd van het slachtoffer.

De koerier en tegelijk de man die pint bij de pinautomaat én bij de winkel in Amsterdam, staat haarscherp op beeld. Wie is hij? Waar verblijft hij? Weet jij meer? Laat het ons dan weten.

Vragen

Wie herkent de pinner of wie weet waar hij (mogelijk) verblijft.

 

 

laatst bijgewerkt op: 17 apr 2024 18:54



Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht