Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gewonde bij woningbrand in Uithoorn

Datum: 22 maart 2024
Bron: Petershotnews.nl

Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand. Omwonenden die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en om ventilatie uit te schakelen.

De uitslaande brand woedde in een hoekwoning, gelegen in een bouwblok met in totaal acht rijwoningen. De brandweer zette enerzijds in op de brandbestrijding van de hoekwoning en tegelijkertijd was er alle aandacht voor het risico op brandoverslag naar de buren. Door een deel van de (dak)constructie open te werken en met bluswerkzaamheden vanaf meerdere zijden lukte het de brandweer om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Iets na 03:00 uur was de brand onder controle. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De bewoner is met brandwonden en rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De directe buren, een gezin van vier personen, zijn samen met hun huisdier opgevangen in een nabijgelegen hotel. Zij konden vanwege de sloop- en bluswerkzaamheden niet terugkeren naar hun woning. De hoekwoning raakte volledig beschadigd door de brand. De overige buren in het bouwblok konden vannacht alweer terug naar hun woning.

Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan. Het ziet er niet naar uit dat de zonnepanelen op het dak aanleiding zijn geweest van de brand.
 

 

laatst bijgewerkt op: 22 mrt 2024 06:13Karwei Vacatures Mijdrecht

Foto: Steven van DiermenFoto: Steven van Diermen

Foto: H. BoswijkFoto: H. Boswijk
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht