Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Woningbrand Kockengen vermoedelijk aangestoken: ''gisteravond stonden er drie scooters voor het pand''

Datum: 17 maart 2024
Bron: Petershotnews.nl

De brand die vannacht woedde in Kockengen is vermoedelijk aangestoken. Dat laat de eigenaar van het pand weten. ''Gisteravond stonden er drie scooters voor de deur'' zegt hij.

De brand woedde in een vervallen pand aan de Portengen in Kockengen. De brandweer was uren bezig met het blussen van de brand. Dat werd bemoeilijkt doordat er ook een gasleiding was gaan lekken. De gastoevoer moest eerst worden gedicht voordat de brand gedoofd kon worden.

Lees ook: Brandweer uren druk met woningbrand in Kockengen

Zondagmiddag was de netbeheerder nog druk bezig om ook de elektra van het pand te halen. Die kabel moet opgegraven worden en gaat mogelijk nog de hele dag duren. De eigenaar kijkt toe en helpt mee waar nodig.

Volgens de eigenaar is het duidelijk dat de brand is aangestoken. Hij laat weten dat er gisteravond laat nog drie scooters voor het pand stonden en dat de vervallen woning vaker is gebruikt door onbekende. Dat het pand niet meer gered kan worden is duidelijk, die hoop had de man al opgegeven. Maar er stonden nog wel waardevolle spullen in het huis waar hij geboren en getogen is. Dat doet het meeste pijn en ook die spullen moeten vermoedelijk als verloren worden beschouwd. Er is veel water, rook, roet en brandschade door het hele huis heen.

Ook voor de buurt is het vervelend. De eigenaar moet het pand van de gemeente nu gaan afzetten, en dat is zonde van de karakteristieke uitstraling. Ieder dag ging hij langs om een oogje in het zeil te houden en verdere verwaarlozing te voorkomen.

Vanwege de huidige staat van het pand is het voor de politie en brandweer niet mogelijk om binnen in de woning onderzoek te doen. Wel roepen zij getuigen op zich te melden. Dat kan via 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 17 mrt 2024 12:40Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht