Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Serval gespot in Kudelstaart: eigenaar gevonden

Datum: 02 januari 2024
Bron: Petershotnews.nl

Update 02/01/2024,11:30 uur: De dierenambulance heeft de serval gevangen en de eigenaar is gevonden.

Dinsdagochtend is in alle vroegte een serval gespot in Kudelstaart. Het dier is in het wild niet te vinden in Nederland, wat dan ook zorgde voor een bewogen ochtend. Hoe het dier er is gekomen en van wie het is, blijft een raadsel.

Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland doet een oproep op social media: ,,Wie heeft er tips of weet wie de eigenaar is van deze serval?'' . Mensen die meer informatie hebben of weten waar de serval nu verblijft kunnen contact opnemen met de dierenambulance via 06-53315557. 

Paniek

Geen reden voor paniek, want de serval is een vluchtdier, legt boswachter John uit. Het jaagt op hazen en konijnen, mensen hoeven dus niet bang te zijn als ze er een tegenkomen.

Huisdier

De serval is als 'kleine' katachtige een populair huis- en hobbydier. Stichting AAP vertelde in 2021 dat het aantal dieren in Nederland in 6 jaar al zeven keer zo groot is geworden. In 2015 werden er drie servals als huisdier gehouden, in 2021 waren dit er zo’n 23. Hoeveel dit er nu zijn is niet duidelijk, een serval hoef je niet aan te geven dus er zijn geen precieze cijfers.

Wel hoopt de overheid dit getal snel af te vlakken. Vanaf 2024 is het verboden om een aantal exotische dieren in huis te nemen, zoals de serval. Wie op dat moment nog zo'n dier in huis heeft, mag het houden totdat het overlijdt of het dier ergens anders wordt ondergebracht. Dit is om te voorkomen dat de dieren worden gedumpt in de natuur.

 

laatst bijgewerkt op: 2 jan 2024 11:35Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht