Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

OM: doelwit liquidatiepoging Harbour Club Vinkeveen vrijuit nadat hij zelf schutter doodschoot

Datum: 13 november 2023
Bron:

Een 31-jarige man die vorig jaar iemand doodschoot op het parkeerterrein van The Harbour Club in Vinkeveen gaat vrijuit als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Volgens de man handelde hij uit noodweer en het OM is het daarmee eens. Er zou sprake zijn geweest van een liquidatiepoging. De rechter beslist later of de man inderdaad geen straf krijgt.

Lees ook: Beelden van schietpartij Vinkeveen, van een van de verdachten is de toestand 'zorgelijk'

De 31-jarige man komt uit Lelystad en was begin maart 2022 bij een feest van de chique club in Vinkeveen. Toen hij in de ochtend de club verliet, werd hij op het parkeerterrein onder vuur genomen. In eerste instantie bleef hij ongedeerd, een passant raakte wel gewond. Toen het wapen van de schutter weigerde, sloeg hij de 31-jarige man met het vuurwapen op zijn hoofd. Die bleef gewond achter op de parkeerplaats.

Even later keerde de schutter terug met een ander vuurwapen en opende vanuit een auto opnieuw het vuur. De 31-jarige man schoot daarop terug en raakte de schutter in het hoofd. Die werd door zijn handlanger nog naar het ziekenhuis gereden, maar overleed daar.

'Geen andere keuze'

De 31-jarige man stond vandaag voor de rechter en deed daar een beroep op noodweer. Het OM kan zich daar in vinden. "Er was een onmiddellijke dreiging dat de verdachte doodgeschoten zou worden door de aanvaller. Er werd namelijk op hem geschoten met een automatisch wapen, terwijl hij zelf gewond op de grond lag." Volgens het OM had hij op dat moment ook geen andere, minder ingrijpende manier om aan de schutter te ontkomen.

Het is niet duidelijk geworden hoe de 31-jarige man plots aan een vuurwapen is gekomen. Eerder verklaarde hij dat het op de grond lag en dat hij het heeft opgepakt. Het OM heeft in ieder geval geen bewijs dat hij al voor de schietpartij gewapend was. Zo is hij voor bij binnenkomst bij het feest gefouilleerd. Conclusie van het OM is daarom dat hij maar zeer korte tijd over een verboden wapen beschikte. Omdat hij het nodig had om zijn eigen leven te beschermen, is er volgens de officier van justitie geen sprake van een strafbaar feit.
Of de 31-jarige man inderdaad vrijuit gaat, moet nog blijken. De rechter zal daar later over oordelen.

De handlanger van de huurmoordenaar, die achter het stuur van de auto zat, werd eerder al veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de liquidatiepoging. Hij heeft 14 jaar cel opgelegd gekregen.

laatst bijgewerkt op: 13 nov 2023 19:03Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht