Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mercedes-eigenaren opgepast! Motorkap­pen en portieren gewild bij dieven: ‘Het is een soort golf’

Datum: 30 juni 2023
Bron: Ingezonden stukken

De autoruit is ingetikt en de portieren of andere onderdelen zijn nergens meer te bekennen. Het is de trieste realiteit voor Mercedes-eigenaren in Mijdrecht. Op Facebook waarschuwt het politieteam De Ronde Venen dat vooral de Mercedes Benz A180 en GLA180 de laatste twee maanden het doelwit zijn.

Tekst: Ad.nl

Acht minuten hebben ze nodig en dan ben je je portieren kwijt, blijkt uit camerabeelden die van een van de diefstallen zijn gemaakt. Een 39-jarige Mijdrechter, die alleen anoniem zijn verhaal wil doen, is een van de gedupeerden. ,,Mijn buurman belde ’s morgens vroeg aan en vertelde mij het slechte nieuws. Het gebeurde in de nacht van 12 op 13 juni en allebei mijn achterportieren waren gestolen.”

Lees ook: Gemeenteraad stelt stemming over Centrumplan Vinkeveen uit tot 21 september 2023

Hij was niet de eerste in de buurt die het overkwam. ,,De buur die aanbelde, was zelf een paar weken eerder het slachtoffer. Recht onder de camera gebeurde het, maar je doet er niks tegen. Verder heb ik nog van drie anderen gehoord dat het mis was. Ook van een collega die in Houten woont. Het probleem speelt dus niet alleen in Mijdrecht.”

Schadebedrijf vol met Mercedessen

Autoschadebedrijf Schadenet in Mijdrecht merkt ook op dat de Mercedessen een hot item zijn de laatste tijd. ,,We hebben er nu drie binnen staan met diefstalschade en toevallig is er net eentje opgehaald. Allemaal A- en GLA klasses. Bij twee zijn portieren losgehaald en bij een ander is de motorkap en de accu gestolen. Het is een fase die nu bezig is, een soort golf. Lange tijd kregen we niet heel veel auto’s met diefstalschade binnen, maar de afgelopen weken waren het er ruim een hand vol”, vertelt Oscar, medewerker van Schadenet.

Waarom juist deze klasses van de Mercedes nou zo populair zijn bij de criminelen, weet hij niet. ,,De ene keer is het dat type en de andere keer weer een ander merk. Ik durf er geen waardeoordeel aan te hechten.”
Terug naar de gedupeerde Mijdrechter, die vertelt dat het nieuws van de diefstallen van Mercedesonderdelen wel snel de ronde doet in de buurt. ,,Het is het onderwerp van gesprek. Toen mijn auto nog onbeschadigd was, zeiden verschillende buren al dat ik moest oppassen met mijn auto. Het vervelende alleen is: je doet er niks tegen. Ik slaap ’s nachts en dan gebeurt het natuurlijk. Bij de buren hebben ze een camera erboven hangen, maar daar gebeurt het ook. Ik heb nu een wat minder gewilde auto gekregen van de leasemaatschappij, dus het zal nu wel rustig blijven”, vertelt hij lachend, al is het als een boer met kiespijn.
 

Geen ‘waakzame en dienstbare macht’

Toen de gedupeerde aangifte wilde doen, ervaarde hij de politie niet als de ‘waakzame en dienstbare macht.’ ,,De eerste vraag die ik kreeg toen ik mijn aangifte deed, was of ik het op het film had staan. Toen ik nee zei, mocht ik de aangifte online gaan invoeren. Het voelde een beetje als: we schuiven het weg en kijken er niet meer naar.”

In een reactie geeft de politie aan dat op verschillende manieren aangifte kan worden gedaan. Wel benadrukt de politie dat online aangifte doen het makkelijkst is. Verder wil de politie niet inhoudelijk ingaan op de, op het oog, vastgelopen aangifte van het Mercedesslachtoffer uit Mijdrecht.

Mosterd na de maaltijd

Het Facebookbericht van de politie scoort weinig punten bij de Mijdrechter. ,,Dat was een beetje mosterd na de maaltijd. Het probleem is namelijk al even aan de gang. In de buurt wordt er al weken over deze diefstallen gesproken. De tips zijn hartstikke handig, maar ik mis wat de politie extra gaat doen. Gaan ze extra controleren?”

In een schriftelijke reactie laat de politie weten vaker te surveilleren om te voorkomen dat er nog meer diefstallen worden gepleegd.

 

 

 

 

laatst bijgewerkt op: 12 jul 2023 14:57Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht