Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Auto rijdt het water in: N201 bij A2 dicht na ernstig ongeval

Datum: 16 juni 2023
Bron: Politie.nl

Een 57-jarige automobilist raakte vrijdag 16 juni rond 13.45 uur na een verkeersongeval te water. Hij reed daarbij een motor aan op de N201 bij het kruispunt van de A2 thv het hotel. Getuigen en omstanders handelden direct en deden er alles aan om het slachtoffer uit zijn auto te redden. De man werd uit de auto gered. De motorrijder (57) en automobilist (57) zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De onfortuinlijke bestuurder kwam na het ongeval met zijn auto in het water terecht. Hij kon niet meer zelfstandig uit zijn auto komen. Zeker vijf omstanders aarzelden geen moment en gingen met elkaar het water in om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Een chauffeur van een vrachtauto met een laadkraan en een bestuurder van een legerjeep maakten een touw aan het inmiddels gezonken voertuig en trokken het zo richting de oever. Hulpdiensten die snel ter plaatse kwamen konden daarna het slachtoffer uit zijn auto bevrijden. De man werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De motorijder raakte gewond aan zijn been en moest ook naar het ziekenhuis. Het opsporingsteam verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht.

Politie: “We zijn ontzettend trots op iedereen die al het mogelijke deed om het slachtoffer te redden. Hun inzet staat in schril contrast bij een situatie van eerder deze week waarbij omstanders hun mobiel pakten en het ongeval gingen filmen. Met elkaar maakten we vanmiddag het verschil. Deze mensen verdienen echt een pluim!”

laatst bijgewerkt op: 16 jun 2023 18:00Karwei Vacatures Mijdrecht
Foto:Weginspecteur WilliamFoto:Weginspecteur William
Foto: politie.nlFoto: politie.nl
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht