Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Cameratoezicht werkt op Mijdrechtse bedrijventerrein

Datum: 16 mei 2023
Bron: Ingezonden stukken

De samenwerking tussen bedrijven, gemeente, politie en brandweer om het aantal inbraken op het bedrijventerrein in Mijdrecht terug te dringen is een groot succes. Door duidelijke afspraken te maken en met de steun van moderne technologie zijn indrukwekkende resultaten geboekt. Binnen enkele jaren daalde het aantal inbraken op het bedrijventerrein met meer dan 80 procent.

Eind 2010 ging de samenwerking van start en werden er camera’s op het bedrijventerrein geplaatst. Sindsdien is het aantal inbraken en pogingen tot inbraak fors gedaald. Van meer dan 50 in 2010 tot 4 in 2022. In 2023 is tot nu toe 1 inbraak geregistreerd.

schermafbeelding-2023-05-16-om-17-58-31_1684252778.png

De bewaking van het bedrijventerrein met camera’s is een van de belangrijkste kerntaken van de Stichting Beveilig Bedrijventerrein De Ronde Venen (SBB). Bedrijven, gemeente, politie en brandweer werken in de stichting nauw samen om werken en ondernemen op het bedrijventerrein zo aangenaam mogelijk te maken. Burgemeester Maarten Divendal is voorzitter van het bestuur van de SBB. 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Divendal: ,,De samenwerking binnen de SBB is een mooi voorbeeld van hoe we de aanpak van onveiligheid tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid maken. Het voorkomen van inbraken is sowieso niet eenvoudig. Het is vaak maatwerk. Eén ding is zeker: de politie en de gemeente kunnen het niet alleen oplossen, samenwerking tussen partijen is nodig om succes te kunnen boeken. SBB heeft deze handschoen opgepakt en het cameraproject op het bedrijventerrein opgezet. Zoals de cijfers laten zien is het zeer succesvol. Het zou mooi zijn als alle bedrijven op het bedrijventerrein zouden meewerken aan dit succes. Nu worden de kosten nog gedragen door een kleine groep bedrijven. Hoe meer bedrijven aansluiten, hoe meer ruimte voor innovatie en kostenbesparing”.

Criminelen haarscherp in beeld

Het beheer van de camera’s op het bedrijventerrein is in handen van Homan Beveiliging. Op strategische plekken staan camera’s die de activiteiten van criminelen haarscherp vastleggen. SBB is op dit moment druk bezig met de verdere doorontwikkeling van camerabewaking. Alle camera’s nemen 24 uur per dag op. De beelden worden opgeslagen volgens de wet- en regelgeving. Op het moment dat een alarmmelding binnenkomt stuurt het beveiligingsbedrijf de surveillancewagen op pad. Op hetzelfde moment kan het bedrijf via de camera’s live bekijken wat er op het bedrijventerrein gebeurt en eventueel de politie informeren over de actuele stand van zaken.

Contact

Stichting Beveiliging Bedrijventerrein (SBB),

Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht sbbdrv@derondevenen.nl
 www.sbbderondevenen.nl

laatst bijgewerkt op: 17 mei 2023 08:10Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht