Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Woningovervallers die ketting van hals van vrouw (84) trokken, kwamen mogelijk uit omgeving Wilnis

Datum: 26 april 2023
Bron: Ad.nl

De overvallers die op 6 maart een woning aan de Dokter Mees ten Oeverlaan in Wilnis binnendrongen en de 84-jarige bewoonster beroofden van haar sieraden en haar zoon mishandelden, komen vermoedelijk uit de omgeving van het dorp. Dat kwam dinsdagavond naar voren in het tv-programma Opsporing Verzocht.

 Lees ook: Overval op woning in Wilnis, klopjacht op daders

De bewoonster en haar 59-jarige inwonende zoon schrokken in de nacht van 6 maart wakker van gestommel en een enorme klap. ,,Opeens hoorde ik lawaai. Ik dacht dat een kat op het dak bezig was. Het leek alsof een dakpan naar beneden gleed en op de grond viel”, vertelde de zoon daags na de woningoverval aan het AD.

Ninja

De twee overvallers drongen het huis binnen nadat ze een ruit hadden ingeslagen. De zoon kreeg klappen en de overvaller dreigde hem door het hoofd te schieten. ,,Het leek wel een ninja. Hij was klein. Ze riepen: geld, geld, geld.”
De andere overvaller ging met de moeder naar boven, trok een ketting en ringen van haar hals en vingers. Ook namen de overvallers een horloge en contant geld mee. Geschenken van haar echtgenoot. Mogelijk stond er een derde overvaller buiten te wachten.
 
De overvallers, tengere jongemannen van rond de 20 jaar in zwarte kleding, verloren spullen, waaronder een zaklamp en een handschoen. Ook lieten zij een rol en stukken ducttape achter.

Auto's opengebroken

De politie vermoedt dat zij uit de directe omgeving van Wilnis komen. In het dorp werden die nacht ook meerdere auto's opengebroken aan de Burgemeester de Voogtlaan. Op camerabeelden die Opsporing Verzocht vertoonde zijn de daders duidelijk te zien.

Ook is op camerabeelden te zien dat er met een zaklamp wordt geschenen in de Burgemeester van Trichtlaan. Hier bleek later een schuttingdeur open te staan.

 

laatst bijgewerkt op: 27 apr 2023 08:12Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht