Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Touringcar op A2 gaat in vlammen op

Datum: 22 april 2023
Bron: Petershotnews.nl

Een rit met een touringcar kwam vanochtend wel heel abrupt ten einde. Op de A2 richting Amsterdam ter hoogte van Nieuwer ter Aa vatte de touringcar vlam en brandde daarna volledig af. Vanwege de heftige rookontwikkeling en mogelijk ontploffingsgevaar was de weg tijdelijk in beide richtingen dicht. Er vielen geen gewonden bij de brand.

De brand veroorzaakte een ware vlammenzee op de A2. In eerste instantie werd de weg alleen afgesloten richting Amsterdam, maar al snel moest ook de andere rijrichting worden afgesloten. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar duurde dat langer dan verwacht. Rond 11.35 uur meldde Rijkswaterstaat dat het ontploffingsgevaar was geweken en dat de A2 richting Utrecht daarom weer is vrijgegeven.

In de richting van Amsterdam zal de weg eerst schoongemaakt moeten worden. Het gehele wegdek is daar bedekt met een schuimlaag vanwege het blussen. Verkeer vanuit Utrecht kan omrijden via Hilversum over de A27 en A1, meldt Rijkswaterstaat.

De passagiers van de touringcar werden in eerste instantie achter de vangrail opgevangen. Inmiddels zijn zij allemaal naar een hotel in de buurt gebracht.

laatst bijgewerkt op: 22 apr 2023 13:43Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht