Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Uithoornse moordverdachte nog maanden vast voor dood Sylvia uit Apeldoorn

Datum: 17 april 2023
Bron: Ingezonden stukken

De ex-vriend van Sylvia Steunenberg uit Apeldoorn blijft nog zeker drie maanden in de cel voor betrokkenheid bij haar dood. Het lichaam van de 45-jarige vrouw werd eind maart gevonden. De 51-jarige man uit Uithoorn is een paar dagen later opgepakt. Hij wordt ook verdacht van het wegmaken van haar lichaam.

 

Een passant ontdekt in de vroege ochtend van 23 maart het ontzielde lichaam in een bosje bij Wenum-Wiesel, net buiten Apeldoorn. De politie begint een grootscheeps onderzoek. Omdat niet snel duidelijk is wie de vrouw is, zet de recherche een zeldzaam opsporingsmiddel in. Daags na de vondst wordt een foto van de overleden vrouw vrijgegeven. Dierbaren herkennen Sylvia Steunenberg.

De Apeldoornse had zo’n twaalf jaar een relatie met de verdachte uit Uithoorn. Ze maakten nog steeds deel uit van elkaars leven, blijkt uit gesprekken met mensen uit hun omgeving. De verdachtge reageerde een paar dagen na haar dood in gesprek met de Stentor nog verslagen op de dood van zijn ex-vriendin.

Inmiddels wordt hij verdacht van betrokkenheid bij moord of doodslag op Steunenberg en van het wegmaken van haar lichaam. De ex-vriend werd vijf dagen na de vondst van de vrouw opgepakt in een woning in het Utrechtse Rhenen. Sindsdien zit hij vast.
 
Zijn hechtenis is donderdag behandeld door de raadkamer van de rechtbank in Gelderland. Daar is besloten dat hij nog zeker drie maanden achter de tralies blijft. Van E. zit sinds zijn aanhouding ‘in beperkingen’, wat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat Mariska Bischop.
De politie deed meermaals onderzoek bij de woning van Steunenberg in Apeldoorn. Ook de woning van de verdachte in Uithoorn is doorzocht. Over de uitkomsten doen politie en justitie nog geen uitspraken.

 

 

laatst bijgewerkt op: 17 apr 2023 07:51Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht