Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wapens gezien bij schoolopdracht Uithoorn: politieheli vliegt uit

Datum: 24 februari 2023
Bron: Petershotnews.nl

Scholieren van het Alkwin Kollege in Uithoorn hebben vrijdagmiddag wijkbewoners onbedoeld de stuipen op het lijf gejaagd. Omwonenden van de middelbare school aan de Weegbree zagen de leerlingen bij het schoolgebouw met een vuurwapen in de weer en sloegen alarm, waarop de politie direct met man en macht naar het schoolgebouw kwam.  

De politie kwam met vier auto's naar de school, en ook de politiehelikopter werd uit voorzorg naar Uithoorn gestuurd. Al snel bleek het om scholieren van het Alkwin Kollege te gaan. Volgens omstanders hebben toegesnelde agenten vier jongeren aangehouden, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Spannende film

De school bevestigde het incident op Facebook. Het ging om leerlingen uit de vierde klas, die als opdracht voor het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming bezig waren met de opnames van een 'spannende film'. Uiteindelijk leidde die opdracht tot 'een groot incident met leerlingen', aldus de schooldirectie.  

"Wij betreuren het ten zeerste dat een opdracht voor een schoolvak heeft geleid tot een politie-incident en buurtbewoners zeer geschrokken zijn", schrijft de school. "Onze excuses aan een ieder die hier schrik van heeft ervaren of hinder van heeft ondervonden."

De politie heeft het (nep)wapen in beslag genomen. De directie zegt passende maatregelen te nemen om 'dit in de toekomst te voorkomen'. 

 

 

 

 

schermafbeelding-2023-02-24-om-19-59-46_1677265288.png 

 

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2023 11:57Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht