Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Autodieven hebben binnen 35 seconden buit bij geparkeerde auto Mijdrecht

Datum: 03 februari 2023
Bron: Petershotnews.nl

In De Ronde Venen zijn 'autodieven' actief. De daders hebben het gemunt op het zogeheten Pre Safe systeem en het Adaptive Cruise Control systeem. Dat wordt gebruikt om ongevallen te voorkomen. 

Lees ook: Hertenkampje in Mijdrecht blijft open

In de nacht van woensdag op donderdag was het raak in Mijdrecht. Op de Aquamarijn werd een Pre Safe systeem van een Mercedes-Benz gejat. Bij deze bolide zit het in de logo van de fabrikant verwerkt.  Het Pre-Safe detecteert  ongevallen en grijpt in indien dit nodig is.

Diezelfde nacht was het ook raak in Vinkeveen. Nog onbekenden hebben geprobeerd het Adaptive Cruise Control van een Volkswagen te demonteren. De poging mislukte en de eigenaar zat met een loshangende sensoren onder de gril van zijn wagen.

De garage van Mercedes meldde dat het de laatste tijd steeds vaker gebeurd. Exacte cijfers zijn nog niet bekend.

De diefstal in Mijdrecht is vastgelegd op beeld. Je ziet dat twee personen langs de auto lopen. Één van de verdachte sleutelt het logo aan de voorkant van de wagen eraf, terwijl de andere op de uitkijk staat.  Binnen 35 seconden is de buit binnen en lopen de twee door. 

De politie zoekt getuigen. Heeft u meer informatie of beeldmateriaal, neem dan contact op via 0900 - 8844. Ziet u iets verdachts in de straat, bel dan 112.

laatst bijgewerkt op: 3 feb 2023 17:41



Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht