Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie Aalsmeer-Uithoorn vindt 290 kilo zwaar illegaal vuurwerk

Datum: 09 december 2022
Bron: Petershotnews.nl

De politie van het basisteam Aalsmeer-Uithoorn heeft afgelopen week 290 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning. Aangezien het afsteken en bezitten van illegaal vuurwerk gevaarlijk kan zijn, neemt de politie deze zaak zeer serieus. Het vuurwerk is in beslag genomen en er is één verdachte aangehouden.

Agenten kregen een tip waarna zij direct poolshoogte gingen nemen bij de woning in het appartementencomplex. Daar zagen zij dat iemand aanwezig was en belden aan. De bewoner deed open en voelde de bui al hangen. Met de armen naar voren zij hij tegen de politie: “Ik weet al genoeg, neem mij maar mee..”

De politie trof in de woning 290 kilo illegaal vuurwerk aan. Hieronder waren 300 shells (mortierbommen) en twee pallets flowerbeds (potten). Zij namen de knallers in beslag. De explosieve opruimingsdienst (EOD) moest ter plaatse komen, omdat de flowerbeds op amateuristische wijze doorgelont en vastgekit waren aan de pallets. Zij hebben het vuurwerk vakkundig geruimd.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst gaven aan dat het een gevaarlijke situatie was. Wanneer het vuurwerk tot ontploffing was gekomen was de gehele etage van het appartementencomplex verdwenen.

Foto's: Politie Aalsmeer-Uithoorn

 

laatst bijgewerkt op: 9 dec 2022 20:15Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht