Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Achtervolging over A2 Vinkeveen - Nieuwegein

Datum: 18 juli 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Vinkeveen/Nieuwegein - Meerdere politie-eenheden hebben op zondagochtend 17 juli een gestolen auto achtervolgd. De bestuurder werd uiteindelijk aangehouden.

Rond 07.40 uur kreeg de politiemeldkamer Utrecht de melding dat agenten van het Korps Amsterdam-Amstelland op de Rijksweg A2 tussen Vinkeveen en Breukelen in een burgerauto achter een gestolen auto reden. Zij hadden de bestuurder een stopteken gegeven, maar hij stopte niet en gaf gas bij.

Meerdere opvallende politieauto’s van het korps Utrecht gingen naar de A2. De Amsterdamse agenten zagen dat de bestuurder van de auto meerdere malen in het dashboardkastje rommelde, mogelijk dat daar een vuurwapen in lag. Meerdere politie-eenheden probeerden de auto van verdachte ter hoogte van Nieuwegein in te sluiten. Daarop reed de verdachte door de wegafzetting (wegwerkzaamheden verbreding A2), ramde meerdere afzetpaaltjes en reed over het in aanbouw zijnde gedeelte. Daar stond veel water op het wegdek en hij wist zijn auto maar net op de weg te houden. Vervolgens reed hij terug de doorgaande weg op en ramde daarbij weer enkele afzetpaaltjes.

De verdachte nam de afrit Nieuwegein-zuid en reed tegen het verkeer in, de Zandveldseweg op. Gelukkig reed daar op dat moment geen verkeer. Verderop koos hij weer de geëigende rijstrook. De verdachte had inmiddels zijn linker voorband lek gereden en was twee wieldoppen verloren. Op de Jachtmonde raakte hij een verkeersheuvel en wist een politieauto de auto klem te zetten. Daarbij liep de politieauto ook schade op.

De verdachte werd met in verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, met een zogenaamde uitpraatprocedure uit de auto gehaald, waarbij de agenten de verdachte onder schot hielden. De verdachte, een 30-jarige man uit Den Bosch, werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. Het voertuig werd door een takelbedrijf weggesleept. Hij bleek afgelopen weekend in Roosendaal te zijn gestolen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht