Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Telegraaf: Politiebaas aan de dood ontsnapt

Datum: 21 juli 2011
Bron: De Telegraaf

Telegraaf - 20-07-2011 | Tjerk de Vries

De bekende Amsterdamse politiecommissaris Ad Smit is gisteren wellicht aan de dood ontsnapt tijdens een bizar ongeluk langs de A2.

Op de burelen van het korps werd eventjes zelfs gevreesd voor het leven van Smit, die zichzelf echter ineens springlevend weer meldde.

"Ik heb enorm veel geluk gehad," reageert de baas van district Zuidoost/Oost in de hoofdstad.

Smit kreeg bij Breukelen een lekke band en nadat hij dat probleem had verholpen, kreeg hij een tweede ter hoogte van Abcoude."Ik hou het voorlopig maar op stom toeval," zegt de politieman daarover. "Ik denk dat het veroozaakt is door al die troep op de vluchtstrook ligt."

De commissaris, die in Amsterdam bekendstaat vanwege zijn grondige aanpak, belde om hulp en kreeg die van agenten in twee politiebusjes.

In het ene voertuig werd Smit weggebracht, de andere bus bleef op de vluchtstrook voor de wagen van Smit staan. Kort daarna ging het vreselijk mis.

Een auto met een aanhangwagen vol glasplaten boorde zich in de onopvallende politieauto van Smit en zorgde voor een enorme chaos. Ook het politiebusje werd nog geraakt.

Het glas lag overal en politiemensen die niet wisten dat hun commissaris al van de plek des onheils was verwijderd en de ravage zagen rondom de dienstauto, vreesden het ergste.

Engeltje
"Ik moet er niet aan denken dat ik daar had gestaan om een band te verwisselen," dankt Smit zijn agenten en het engeltje op zijn schouders. Ook de bestuurder van de glaswagen kwam er relatief, met enkele snijwonden, nog goed van af.

Hulpdiensten rukten met groot materieel uit en in totaal werden drie rijstroken afgesloten en er werd een omleiding ingesteld via de A27 en A1.

Ook tussen Vinkeveen en Aalsmeer ontstonden lange files door al het vekeer dat een sluipweg binnendoor zocht.

Klik hier voor alle foto's op PetersHotnews.nl.

Bij dit artikel zijn 2 foto's van PetersHotnews.nl geplaatst.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Skischool Amstelveen

Terug

Skischool Amstelveen