Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hond doodgereden op A2: ‘Dit is niet voor het eerst, doe onderzoek’

Datum: 03 maart 2022
Bron: Ad.nl

Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is afgelopen weekeinde een hond doodgereden. Dat gebeurde ter hoogte van Nieuwer ter Aa, terwijl de eigenaar van de hond onderweg was naar een vakantiebestemming.

Tekst: Ad.nl

Medewerkers van dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland wisten na de melding over de omgekomen hond aan de hand van de chip bij het dier gegevens van de eigenaar te achterhalen. Die bleek op dat moment nog nietsvermoedend onderweg te zijn. De hond was op een opvanglocatie achtergelaten om op te passen.

In hun maag

De medewerkers van de dierenambulance zitten met de kwestie enorm in hun maag. Een woordvoerder wil weinig kwijt over de dodelijke aanrijding maar wel dat dit zeker niet de eerste keer is dat ze geconfronteerd zijn met een hond die op de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa de dood vindt. 
Daarom hebben ze volgens haar zowel de NVWA als de (dieren)politie op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen en hopen ze dat onderzoek volgt naar de herkomst van de hond. Net als naar de reden dat het dier de snelweg op kon rennen. ,,Wij doen geen verdere mededelingen, vanwege mogelijk onderzoek.”

Woordvoerders van de NVWA en de politie laten weten dat er vooralsnog geen onderzoek loopt naar deze zaak.

laatst bijgewerkt op: 3 mrt 2022 07:04



Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht