Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Pinpasdief pint 10.000 euro na babbeltruc

Datum: 25 september 2021
Bron: RTV Utrecht

Van een ouder echtpaar uit Wilnis is afgelopen zomer maar liefst 10.000 euro gestolen door middel van een babbeltruc. Ondanks dat de vrouw argwaan had bij de telefoontjes die ze kreeg van een zogenaamde bankmedewerker, is het de oplichter tóch gelukt om twee pinpassen in handen te krijgen.

Telefoontje

Het slachtoffer (77) krijgt op een middag in juli een telefoontje van iemand die doet alsof hij van de Rabobank is. Hij past een veelgebruikte truc toe: er zou fraude worden gepleegd met de rekening en een medewerker komt langs om de pinpassen en de randomreader van haar én haar man op te halen.

klik hier voor de videobeelden.

Argwaan

De vrouw vertrouwt het niet en hangt op. Maar de oplichter blijft terugbellen. Vervolgens staat er iemand voor de deur om de passen op te halen. De vrouw geeft de passen toch mee. Daarna belt ze meteen haar bank en ontdekt dat er geld is overgemaakt van de spaarrekening naar de betaalrekening én dat het enorme bedrag van 10.000 euro is opgenomen.

Primera

Het geld is opgenomen bij de Geldmaat in de Primera in Mijdrecht. Daar pint een jongen met de twee pinpassen twee keer de limiet van 5.000 euro.

Signalement

- lichtgetinte huid
- 16/17 jaar
- kort zwart haar
- 1.60m
- smal postuur
- glimmend joggingpak
- blauwe pet, New York Yankees
- schoudertasje

Tips

Herkent u deze kleine magere jongen? Geef uw tips door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

klik hier voor de videobeelden.

laatst bijgewerkt op: 25 sep 2021 10:30Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht