Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drie beste cyberagenten van De Ronde Venen gehuldigd

Datum: 15 september 2021
Bron: Petershotnews.nl

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar gingen de afgelopen maanden de strijd aan met cybercriminaliteit in het spel HackShield. Ze leerden online gevaar te herkennen en te voorkomen. In totaal deden 180 kinderen uit De Ronde Venen mee.

Burgemeester Maarten Divendal en de politie hebben woensdagmiddag de drie beste spelers gehuldigd als cyberagenten. Dat gebeurde in het Mobiel Media Lab, waarin van alles te ontdekken is over cybercrime. Jongerenwerk geeft er voorlichting over cyberpesten, sexting, grooming en nepwapens.

  • B4str3r vindt het belangrijk dat alle regels goed nageleefd worden. De regels die hij via HackShield heeft geleerd, werden dan ook veelvuldig gecheckt bij zijn ouders. Op alle mogelijke manieren heeft hij geprobeerd om zijn ouders te betrappen op een foutje. Dit is hem overigens niet gelukt.
  • Agent LR heeft met veel plezier HackShield gespeeld. Zij werd continu op de hielen gezeten door een ‘goeie hacker’. Dit was haar oudere broer. Op deze manier kon Agent LR het maximale uit haar rol als cyberagent halen.
  • Finn was erg enthousiast om als cyberagent aan de slag te gaan. Het woord ‘Hackalert’ werd nog weken na de game in huis geroepen. Ook al ging niet alles goed, het heeft wel de ogen geopend. Finn heeft zijn kennis weer overgedragen aan zijn broers.

laatst bijgewerkt op: 15 sep 2021 15:49Family Mijdrecht

3e prijs Finn (links), 1e prijs Bart (midden) en 2e prijs Lisa (rechts)3e prijs Finn (links), 1e prijs Bart (midden) en 2e prijs Lisa (rechts)
1e prijs voor Bart uit Mijdrecht1e prijs voor Bart uit Mijdrecht
2e prijs voor Lisa uit Abcoude2e prijs voor Lisa uit Abcoude
3e prijs voor Finn uit Mijdrecht3e prijs voor Finn uit Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht