Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hulpdiensten zoeken massaal naar overvallers in Amsterdam Rijnkanaal bij Breukelen

Datum: 26 december 2020
Bron: Petershotnews.nl

Hulpdiensten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote zoekactie gehouden in het Amsterdam Rijnkanaal tussen Breukelen en Maarssen. Volgens de politie zouden er mogelijk twee overvallers in het water liggen. Net na middernacht werd de zoekactie gestaakt.

Donderdagavond werd er rond 22:15 uur een automobilist op de Westkanaaldijk bij Breukelen tegen gehouden door twee mannen op een scooter. Volgens een woordvoerder van de Politie Midden-Nederland ging het om een overval/beroving. De automobilist sloeg op de vlucht waardoor de overval mislukte en belde 1-1-2.

Tijdens de vluchtpoging dacht het slachtoffer de twee verdachten op de scooter aangetikt te hebben. Volgens een woordvoerder van de politie zou hij de scooter met verdachten het water in hebben zien rijden. De hulpdiensten sloegen groot alarm.

Twee teams met brandweerduikers doorzochten het Amsterdam Rijnkanaal tussen Breukelen en Maarssen terwijl brandweerboten het gebied afspeurden met een sonar. Agenten in kogelwerende vesten hebben samen met brandweerlieden op de kant het gebied afgezocht met warmtebeeldcamera's en kregen daarbij hulp van een speurhond en de politiehelikopter.

Na ruim twee uur zoeken hebben de hulpdiensten niets aangetroffen. Zij besloten gezamenlijk de zoektocht net na middernacht te staken. Het slachtoffer van de mogelijke overvallers is verhoord en doet aangifte.

laatst bijgewerkt op: 26 dec 2020 01:36Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht