Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Schokkend: vrouw ‘met haast’ laat hond uur lang vastzitten op bumper van haar auto na aanrijding

Datum: 22 december 2020
Bron: Ad.nl

Miriam Bosman heeft al veel gezien, maar wat ze gisteren meemaakte schokte zelfs deze doorgewinterde medewerkster van de dierenambulance Ronde Venen/Amstelland. Op de voorkant van een auto, op de plek waar eigenlijk een mistlamp zit, zat het lijk van een hond vastgeplakt.

De automobiliste wist van de aanrijding, maar was desalniettemin doorgereden. Zij reed in het Brabantse Best een hond aan, maar stopte vervolgens niet om te kijken hoe het met het beestje ging. Pas toen verschillende weggebruikers op de A2 haar erop attendeerden dat er een hond aan de bumper vastzat, stopte ze. Ze was op dat moment al op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen, bijna honderd kilometer verderop

,,Toen we een melding kregen van Rijkswaterstaat, wisten we niet wat we zouden aantreffen”, blikt Miriam Bosman van de dierenambulance terug. ,,Zit-ie vast in de bumper? Heb je gereedschap nodig? Ik kon de hond uiteindelijk zo uit de grill halen. Door de klap was er een mistlicht uitgevlogen en zat de hond op die plek.”

Schiphol

De automobiliste bevestigde dat ze wist dat ze een hond had aangereden. Ze had haast en moest op tijd op Schiphol zijn. Daarom stopte ze niet om te kijken wat er was gebeurd. 

Als klap op de vuurpijl belde de vrouw ‘s avonds naar Bosman om te vragen naar de gegevens van de hondeneigenaar. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op haar website. ,,Niet om excuses te maken, maar om de schade aan haar auto op de hondeneigenaar te verhalen.’’ Bosman heeft de gegevens niet gedeeld. Wel gaat de hondeneigenaar aangifte doen. ,,En anders hadden wij het gedaan”, sluit de dierenambulancemedewerkster af.

laatst bijgewerkt op: 22 dec 2020 19:15Family Mijdrecht

ArchieffotoArchieffoto
Terug

Family Mijdrecht