Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Spectaculaire politie-achtervolging langs Abcoude en Vinkeveen eindigt bijna in België

Datum: 20 december 2020
Bron: RTV Utrecht

De politie heeft gisteravond de handen vol gehad aan een lange achtervolging op een auto. Die begon in Amsterdam, ging langs Abcoude, Baambrugge en Vinkeveen, en eindigde in het Brabantse dorp Bavel, naast Breda.

De automobilist reed zonder licht door Amsterdam en snelde weg toen de politie een stopteken gaf. Er ontstond een achtervolging richting Utrecht. Surveillanceauto's van de Landelijke Eenheid namen de achtervolging van hun Amsterdamse collega's over. Ook werd een helikopter ingezet.

De bestuurder reed met snelheden van ruim 200 kilometer per uur over de A2 en de A27. Daarbij botste hij ter hoogte van het Brabantse Hank tegen een voor hem rijdende auto. Daarin zat een 23-jarige vrouw die haar auto nog veilig naar de vluchtstrook wist te manoeuvreren.

Het lukte agenten om op de A27 ter hoogte van Bavel de auto met de verdachte klem te rijden. Hij is gearresteerd en zit vast. Ook de bijrijdster, een 27-jarige Française, werd aangehouden, maar zij is later vrijgelaten. Waarom de bestuurder er precies vandoor ging, wordt uitgezocht.

laatst bijgewerkt op: 20 dec 2020 20:27Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht