Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opsporing Verzocht: Aanslagen met explosieven op drie Poolse supermarkten

Datum: 15 december 2020
Bron: Opsporing verzocht

In december 2020 werden binnen vijf dagen vier aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten met de naam Biedronka. De daders lieten explosieven afgaan, waarmee ze omwonenden ernstig in gevaar brachten. Winkels in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en Beverwijk liepen door de ontploffingen enorme schade op.

Bij de eerste van de aanslagen, in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december in Aalsmeer, ontstond brand. Een 88-jarige dame die uit haar woning gered moest worden, werd onwel en ligt nog in het ziekenhuis.

csm-202651-biedronka-aalsmeer-regio3-2a774e8c6b-1_1608063675.jpg 

Heeswijk-Dinther

57 minuten na het incident in Aalsmeer volgde een enorme explosie bij een Biedronka-winkel in Noord-Brabant, aan Plein 1969 in Heeswijk- Dinther. De klap was in een omtrek van vijf kilometer te horen en richtte veel schade aan aan de winkel en aangrenzende panden. Een aantal woningen rondom de supermarkt werd ontruimd.

Ook rond het tijdstip van deze aanslag zijn een donkergekleed persoon en een kleine personenauto gezien. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke dader te zien is. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie de persoon op onderstaande foto kan zijn.

 csm-202651-biedronka-bb-heeswijk-32cfbe35f0_1608063715.jpg 

Tweemaal in Beverwijk

De Biedronka-supermarkt in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof was nog in aanbouw toen deze op woensdagochtend 9 december het doelwit was. Rond 05.15 uur brachten vermoedelijk twee daders daar een explosief tot ontploffing. Getuigen hebben twee personen zien lopen die een grote zak tussen zich in droegen.

Kans om van de schrik te bekomen was er nauwelijks voor de eigenaar, want drie dagen later was er bij het al gehavende winkelpand opnieuw een aanslag. Om ongeveer 04.30 op zaterdagochtend 12 december raakten door een hevige explosie zowel de supermarkt als een aantal andere winkels zwaar beschadgd.

csm-202651-biedronka-beverw-0912-regio12-67265fb455_1608063769.jpg

Uw informatie en/of beelden

De daders gebruikten geïmproviseerde explosieven, vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd. Mogelijk kan iemand dat in verband brengen met de daders.

Heeft u informatie over het motief voor een of meer van de aanslagen, neem alstublieft contact op met de politie. Dat mag uiteraard ook anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Beschikt u over bewakingsbeelden uit de omgeving van één van de getroffen winkels, meld het alstublieft. Ook als u rond de tijdstippen van de explosies met een actieve dashcam in de buurt bent geweest, hoort de politie dat heel graag – zelfs al denkt u wellicht dat er niets relevants op de beelden te zien is. Uw beeldmateriaal direct naar de recherche uploaden, kan via het online tipformulier.

laatst bijgewerkt op: 15 dec 2020 21:31Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht