Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

‘Slavenmars’ trekt door Uithoorn, in protest tegen de coronaregels

Datum: 13 december 2020
Bron: Ad.nl

Een groep mensen in witte pakken trok zaterdagmiddag door Uithoorn om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De zogeheten Guerilla Mask Force ging zo door de winkelcentrums Amstelplein en Zijdelwaard. Het is niet de eerste keer dat er zo'n protestmars plaatsvindt: sinds eind november verschijnen ze door het hele land.

Volgens de deelnemers maken de coronamaatregelen de toekomst van de wereld een heel stuk minder menselijk. ‘Mondkapjesplicht een leven lang’ en ‘lichaamscontact veroorzaakt leed’ of ‘vermijd voor altijd nabijheid’, waren dan ook teksten die uit de meegenomen speaker klonken. De actie is gebaseerd op een protestactie die begin november in de Zwitserse hoofdstad Bern werd uitgevoerd. Op social media spreken aanhangers over ‘een kunstvorm die zich net zoals het virus heeft verspreid door Europa'. 

De mars heeft al in verschillende steden verspreid over heel Nederland plaatsgevonden. Zo waren Den Haag en Utrecht al aan de beurt, maar ook Tilburg, Enschede, Sneek, Maastricht, Zwolle en Spijkenisse. Waar de volgende mars zal gaan plaatsvinden, is nog niet bekend.

Lees ook: Politie beëindigd coronafeestjes in Aalsmeer en Uithoorn

laatst bijgewerkt op: 13 dec 2020 09:47Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht