Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwe flitscamera op N201 beboet appende automobilisten

Datum: 05 december 2020
Bron: Petershotnews.nl

Het Openbaar Ministerie heeft een flitscamera langs de N201 bij Amstelhoek geplaatst. De camera beboet appende automobilisten. Het systeem is net nieuw in Nederland, uniek in Europa en al actief in de Amstelhoek. 

De politie heeft sinds kort twee nieuwe slimme flitscamera's. Eerst waren de apparaten nog in testfase, maar sinds 16 november wordt er ook daadwerkelijk beboet. De nieuwe camera maakt foto’s van elke passant, waarbij te zien is of de bestuurder zijn mobiele telefoon wel of niet vasthoudt. Omdat er schuin naar beneden wordt gefotografeerd, is het gezicht van de bestuurder niet in beeld. Het kenteken wel en op de foto is duidelijk en scherp te zien of iemand achter het stuur een mobiel apparaat vasthoudt. Alleen die foto’s waarbij het systeem vermoedt dat er een telefoon wordt vastgehouden, worden doorgestuurd naar het CJIB. Bij het CJIB voert een BOA de definitieve beoordeling uit. Hierna wordt een verkeersboete op kenteken verstuurd.

Een van die mobiele camera's staat de komende periode op de N201 bij Amstelhoek. Dat laat een woorvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Alle automobilisten die richting Uithoorn rijden worden vastgelegd. Ben je aan het appen, bellen of heb je gewoon je mobiele telefoon, tablet of navigatiesysteem in je hand? Dan kan je een boete van 240,- euro thuis verwachten.

 

laatst bijgewerkt op: 5 dec 2020 18:59Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht