Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Katalysator van dierenambulance gestolen

Datum: 23 november 2020
Bron: 0297.nl

Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland is het slachtoffer geworden van diefstal. De katalysator van de dierenambulance is gestolen. Vrijwilligers van de dierenambulance kwamen maandagochtend tot die ontdekking.

Vrijwillige chauffeurs zijn dag en nacht bezig om dieren in nood te helpen, verzorgen en/of te vervoeren. Toen één van die vrijwilligers maandagochtend de auto startte op de Bertram in Uithoorn maakte de dierenambulance enorm veel kabaal. De chauffeur is direct naar de garage gereden waar bleek de de katalysator was ontvreemd. Het auto-onderdeel bleek onder de Mercedes Vito vandaan gestolen te zijn.

De diefstal van katalysatoren onder auto's is de laatste tijd sterk toegenomen, blijkt uit gegevens die de Landelijke Eenheid van de politie heeft verstrekt op verzoek van De Telegraaf. Oost-Europese bendes zouden het land afstropen om dit onderdeel onder auto's vandaan te halen.

De dierenambulance moet gerepareerd worden, mede vanwege corona. De bus is namelijk voorzien een extra stoel achterin waardoor ook de vrijwilligers veilig en op gepaste afstand van elkaar kunnen werken. De dierenambulance is voor ruim 800,- euro gedupeerd. Zij vragen een ieder te doneren via een betaalverzoek.

Daarnaast roepen zij getuige op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Bertram in Uithoorn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

laatst bijgewerkt op: 23 nov 2020 20:05



Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht