Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Meisje overreden door vrachtwagen, Abcoude eist herinrichting kruispunt - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Meisje overreden door vrachtwagen, Abcoude eist herinrichting kruispunt

Datum: 20 november 2020
Bron: RTV Utrecht

Inwoners van Abcoude willen dat er snel iets wordt gedaan aan de gevaarlijke verkeerssituatie in de buurt van de sportvelden. Vorige week werd daar een meisje overreden door een vrachtwagen. Wonder boven wonder overleefde ze de botsing. Maar voor veel mensen in Abcoude is de maat vol.

Het was even schrikken vorige week maandag in Abcoude. De 10-jarige Mila rijdt naar huis na een hockeytraining. Bij de kruising van het Ruwelsepad en de Nieuwe Amsterdamseweg gaat het mis. "Wij kwamen aangereden en er stond al een vrachtwagen te wachten voor het stoplicht. Wij maakten de beweging om voor te gaan sorteren, voor de vrachtwagen, en toen sprong het licht op groen. Mila stond voor het wiel van de vrachtwagen en die reed over haar heen", vertelt Kristien Siemons die het ongeluk van dichtbij ziet gebeuren.

Wonder boven wonder komt Mila er relatief goed vanaf. "De vrachtwagen is over haar been heen gereden, daar zaten alleen maar bandensporen op. Verder heeft ze een aantal schaafwonden. Haar linkervoet was zwaar gekneusd en daar zat een dikke snee in", zegt Josine van Asch van Wijck, de geschrokken moeder van Mila. "Toen ik werd gebeld voelde ik gewoon de paniek door m'n lijf heen. Ik zakte meteen helemaal door de grond. Ik dacht: ik moet daar zo snel mogelijk heen, ik móet naar m'n kind toe."

Bizar
Het had natuurlijk veel slechter af kunnen lopen met Mila en daarom begon moeder Josine een petitie. Die is in korte tijd al bijna 800 keer getekend. "We kregen echt zoveel reacties van ouders die zeiden: ik weet ook niet hoe ik hier veilig kan oversteken, ik vind het ook gevaarlijk."

"Het bizarre is dat wanneer je je perfect aan de regels houdt je alsnog een ongeluk kunt krijgen", legt Kristien nog eens uit. "Dat komt omdat de fietsers en de auto's één stoplicht hebben en de fietsers moet dóór de autostroom heen."

Hartenkreet
Alberta Schuurs (VVD), wethouder van de Ronde Venen, is onder de indruk van de hartenkreet van de bezorgde moeders. Zij komt vandaag kijken naar de gevaarlijke kruising in de buurt van de sportvelden in Abcoude. "Ik wilde echt even kijken hoe het er precies uitziet hier."

De wethouder ziet meteen ook mogelijkheden om de verkeerssituatie veiliger te maken. "Een van de opties is het gras waar we opstaan. Daar zou een fietspad van gemaakt kunnen worden. Op die manier kunnen ze veiliger oversteken."

Schuurs belooft in ieder geval terug te gaan naar de tekentafel waar ambtenaren kunnen uitzoeken hoe de kruising heringericht kan worden. "Ik kan niet precies inschatten hoe lang het precies duurt, daarvoor kan ik de situatie op dit moment niet goed overzien. Ik hoop wel dat het snel kan, want daarvoor is dit wel serieus genoeg."

Emotioneel
Josine is al hartstikke blij dat de wethouder überhaupt wilde langskomen. "Ik word er gewoon emotioneel van, omdat ik denk: hier gaat gewoon echt iets mee gebeuren." Maar tot de beruchte kruising van het Ruwelsepad en de Nieuwe Amsterdamseweg aangepakt is, laten Josine en Kristien hun kinderen omrijden. "Hier ga ik niet meer overheen."

laatst bijgewerkt op: 20 nov 2020 19:29Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht