Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

Datum: 05 november 2020
Bron: Ingezonden stukken

De provincie Noord-Holland voert donderdagnacht 5 tot en met zaterdag ochtend 7 november onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Afsluiting N201 ter hoogte van het Amstelaquaduct
De N201 wordt ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdagavond 5 november 20.00 uur tot vrijdagochtend 6 november 05.00 uur.

Het verkeer tussen het kruispunt Amsterdamseweg met de N201 in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196 (en vice versa).

Afsluiting N201 ter hoogte van de Waterwolftunnel
De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 6 november 19.00 uur tot zaterdagochtend 7 november 06.00 uur.

Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

Onderhoud Waterwolftunnel
Drie keer per jaar wordt de Waterwolftunnel en het nabij gelegen Amstelaquaduct volledig afgesloten voor onderhoud. De wanden en markeringen worden gereinigd en de veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Ook wordt zwerfvuil verwijderd en wordt de riolering gecontroleerd. Door volledige afsluiting kan het onderhoudspersoneel veilig hun werk doen en kunnen de werkzaamheden sneller uitgevoerd worden. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats. Door regelmatig onderhoud blijft de N201 veilig en bereikbaar voor de weggebruikers.

De Waterwolftunnel
De Waterwolftunnel is onderdeel van de N201 tussen Hoofddorp en Amstelhoek. De N201 is een van de drukste provinciale wegen in Nederland en daarmee is de Waterwolftunnel (met circa 35.000 tot 45.000 voertuigen per jaar) een zeer druk bezochte tunnel. Het totale tracé van de Waterwolftunnel is circa 3 km lang en loopt van de kruising Fokkerweg aan de Schipholzijde in de gemeente Haarlemmermeer tot de kruising Legmeerdijk richting Uithoorn.

Meer informatie
Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl

laatst bijgewerkt op: 5 nov 2020 07:14Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht