Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Covid Sneltestlocatie in Mijdrecht geopend

Datum: 28 oktober 2020
Bron: Ingezonden stukken

Sinds maandag 26 oktober is de sneltestlocatie van het covidtestteam.nl in Mijdrecht geopend. Hier kan iedereen zich laten testen, zeven dagen in de week van 07:30 - 22:00 uur. De sneltest is erkend door het RIVM en de WHO, geeft de uitslag binnen 15 minuten en is qua betrouwbaarheid gelijk aan de test die door de GGD wordt gebruikt.

Het aantal nieuwe Corona-gevallen blijft sterk toenemen. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen en op de IC groeit exponentieel. De GGD kampt met een groot capaciteitsprobleem op hun testlocaties. Het wachten op een test en op de uitslag duurt vaak lang. Eric van der Meer, eigenaar van Medicals4Events en BHV4Safety in Mijdrecht, nam daarom met zijn team het initiatief voor een snelteststraat. Het Covid Test Team bestaat uit ervaren artsen en verpleegkundigen en staat onder toezicht van spoedeisende hulp arts dr. J. van Duijn. Van der Meer legt uit: “Met de opening van deze snelteststraat creëren we meer testcapaciteit in ons eigen dorp. Daarmee voorkomen we onnodige extra besmettingen. Zo beschermen we ook elkaar en kunnen we hopelijk het virus snel indammen.”

Het Covid Test Team biedt ook bedrijven de mogelijkheid om medewerkers op de bedrijfslocatie te laten testen. Van der Meer: “Doordat dit team jarenlange ervaring met medische zorg op evenementen heeft, is het in staat heel flexibel en snel te handelen. Dat is de kracht van dit team. Als iemand binnen een bedrijf Corona heeft, wil je voorkomen dat andere medewerkers besmet worden. En medewerkers die niet fit zijn en nog geen testuitslag hebben mogen niet aan het werk. In alle gevallen is een Coronatest en snelle uitslag van groot belang. Voor het bedrijf én voor alle medewerkers. Zo proberen we bedrijven en hun medewerkers met deze nieuwe service te ondersteunen in deze lastige en onzekere periode.”

Sinds de opening is er al veelvuldig gebruik gemaakt van deze nieuwe testmogelijkheid. Zowel particulieren als bedrijven wisten het Covid Test Team te vinden. Van der Meer: “Ik had nooit bedacht dat wij als team virustesten zouden gaan afnemen, maar eigenlijk is het een logische vervolgstap voor dit ervaren medische team. Onze kwaliteiten kunnen we zo inzetten daar waar het nu het hardste nodig is. We dragen daarmee graag ons steentje bij, want alleen samen krijgen we het virus eronder.”

Testen? www.covidtestteam.nl

Adresgegevens:
Genieweg 41
3641 RH Mijdrecht
088 054 0360

laatst bijgewerkt op: 28 okt 2020 09:04Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht