Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/petershotnews.nl/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Mijdrecht heeft escaperoom: op avontuur in de ruimte of middeleeuwen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrecht heeft escaperoom: op avontuur in de ruimte of middeleeuwen

Datum: 22 oktober 2020
Bron: De Groene Venen

Toen verschillende contracten bij BNNVARA door een herinrichting niet werden verlengd, was dat voor cameraman Thijs van Uden een goed moment om het roer drastisch om te gooien. Hij wilde wel aan de slag in de entertainmentsector en droomde ervan om een heus spookhuis in te richten, compleet met angstaanjagende spoken en griezelige wezens. “Ik ben serieus op zoek gegaan naar mogelijkheden, maar uiteindelijk bleek zoiets toch niet rendabel te exploiteren. Maar ik ben ook een groot liefhebber van escaperooms waarvan ik er inmiddels tientallen bezocht heb. Dat bleek wel een realistische optie. Op 1 oktober j.l. ben ik met Escape Mijdrecht van start gegaan.”

De naam zegt het al: een Escape Room is een ruimte waaruit je moet zien te ontsnappen. Maar een simpele kamer waarin je op zoek moet naar de sleutel om de buitendeur weer open te maken is wel erg simpel en saai. “Het gaat om een spel dat je met elkaar speelt,” zegt Thijs. “Elke Escape Room kent een apart thema, dat zich afspeelt in meerdere vertrekken. Om van het ene in het andere vertrek te komen en uiteindelijk bij de uitgang te geraken krijgen de deelnemers opdrachten die ze moeten uitvoeren. Daarvoor moet je je verplaatsen in het thema en moet je goed met elkaar samenwerken om de juiste stappen te kunnen zetten. Dat maakt het spel zo leuk.” Thijs is gestart met twee kamers. De ene kamer is ingericht als een middeleeuws kasteel en het andere is een ISS ruimtestation. Elk thema is zo opgebouwd dat het in ongeveer een uur gespeeld kan worden. Beide kamers zijn dus met een groep van twee tot en met zes personen te spelen. In de spaceshuttle kunnen overigens ook niet meer dan zes mensen mee.  

Het middeleeuwse kasteel

De bewoners van het koninkrijk gaan gebukt onder het bewind van een kwade heerser die zich ophoudt in een middeleeuws kasteel. Van de deelnemers aan het spel wordt verwacht dat ze meehelpen om de bewoners te hulp te schieten door deze kwade genius uit te schakelen. Het eerste obstakel is de brug over de slotgracht. Die moet worden neergelaten om in het kasteel te komen. In de volgende ruimte bevindt men zich in een van de kamers van het kasteel. Daar vindt men dan weer aanwijzingen waar men de wapens kan vinden om de strijd aan te gaan. Thijs: “Dit is een leuk spel, waarin je je als deelnemer moet verplaatsen in die lang vervlogen tijd. Het is een spel dat ook heel goed met kinderen vanaf een jaar of elf gespeeld kan worden. Een ideale invulling voor een kinderfeestje dus.”

Het ISS ruimtestation

Het tweede spel dat in Escape Mijdrecht gespeeld kan worden, speelt zich af in de sfeer van de ruimtevaart. In de eerste ruimte van deze kamer neemt men plaats in de spaceshuttle. Vandaar wordt het zaak de shuttle te lanceren en vervolgens aan het ruimtestation te koppelen. In het station moeten dan allerlei opdrachten worden uitgevoerd en ruimteproeven gedaan. “Het is een ideaal spel voor mensen die geïnteresseerd zijn in moderne techniek en ook bij dit spel staat creativiteit en logisch nadenken voorop om de problemen op te lossen.”

Veiligheid

Eenmaal opgesloten in de escape room moet men op eigen kracht en inzicht proberen er na een uur weer uit te komen. “Maar dat betekent niet dat je vast zit wanneer een bepaalde opdracht niet lukt,” zegt Thijs. “Alle ruimtes zijn voorzien van camera’s zodat we precies kunnen zien wat er gebeurd. En wanneer het nodig is kunnen we ook met een enkele ingreep of een aanwijzing de deelnemers verder op weg helpen. Want het gaat er immers om dat men plezier beleeft aan het spel en aan het oplossen van de problemen en vragen. En bovenal is het ook een spel dat de deelnemers aanzet tot overleg en samenwerking met elkaar.”

Er komt nog meer

Thijs heeft ruimte voor nog twee kamers, zodat er straks een ruime keuze is. De thema’s staan al vast. Het ene thema speelt zich af op een schip, waarmee men naar een onbewoond eiland moet zien te komen om daar een schat op te graven. “Dat wordt weer een spel dat ook heel goed met kinderen gespeeld kan worden,” zegt Thijs. Het tweede thema gaat zich afspelen in een Maya tempel. “We werken er hard aan om deze twee kamers binnen enkele maanden in gebruik te kunnen nemen.”

Even behelpen 

Escape Mijdrecht bevindt zich in de voormalige sportwinkel van Duo Sport aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. Naast de kamers is er ook een ontvangstruimte ingericht met een bar, waar men kan verzamelen of na afloop nog even kan nakaarten. “Door de coronamaatregelen kunnen we onze gasten hier voorlopig nog geen drankje aanbieden. Maar er is voldoende ruimte om op veilige afstand samen te komen. Dus de veiligheid is gegarandeerd,” zegt Thijs, die inmiddels met genoegen heeft vastgesteld dat de boekingen al aardig op gang komen.

Escape Mijdrecht is gevestigd aan de Dorpsstraat 37A (etage boven Zeeman).
Telefoon 06-26941051.
Voor meer informatie en voor boekingen: www.escapemijdrecht.nl

Tekst: Piet van Buul

laatst bijgewerkt op: 23 okt 2020 08:56Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht