Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Ook coronabesmetting bij leerlingen VeenLanden College

Datum: 18 september 2020
Bron: De Groene Venen

De metertjes op het coronadashboard van de Rijksoverheid kruipen langzaam maar gestaag richting de verkeerde kant. Mede omdat het virus op dit moment vooral onder jongeren rondwaart, is de toename volgens experts echter niet alarmerend. Jonge mensen hebben immers minder last van het virus. En hoewel de piek van de besmettingen volgens het RIVM zit in de leeftijdscategorie van 20 tot 24 jaar, was het een kwestie van tijd dat het virus ook op de middelbare scholen aankwam. Op het VeenLandan College in Mijdrecht zijn besmettingen vastgesteld door de GGD.

Een woordvoerder van het VeenLanden College bevestigt desgevraagd dat er leerlingen zijn die het coronavirus hebben opgelopen: “Er zijn twee, voor zover bekend niet met elkaar in verband staande, besmettingen op school.” Het gaat om scholieren uit de bovenbouw van de locatie in Mijdrecht, die beiden niet meer op school waren toen de uitslag van de test kwam. Op geruchten over de bron van de besmetting houdt de woordvoerder zich verre, want “het onderzoek loopt via de GGD, wij volgen hun adviezen. Betrokken collega's worden door ons persoonlijk geïnformeerd. Dat geldt ook voor ouders van klasgenoten. Uiteraard gaat de aandacht naar de dagen voorafgaand aan de afwezigheid van de twee leerlingen. In verband met de privacy worden er verder geen mededelingen gedaan,” legt de woordvoerder uit

“Heel kwalijk”

Binnen de schoolmuren gaat het verhaal als een lopend vuurtje. De bron zou een feestje geweest zijn. Maar de locatieleider van dat feest reageert verrast. “Er was hier inderdaad een feest, met een mannetje of zestig en zes man personeel. Maar we houden ons aan alle coronaregels. Iedereen desinfecteert de handen bij binnenkomst en geeft aan of-ie gezond is. En we hebben tafels en banken neergezet. Het zou heel kwalijk zijn áls de besmetting hier heeft plaatsgevonden, want niemand heeft ons daarna iets gezegd. Ik kijk er heel erg van op, want mij is dus niets ter ore gekomen.” Dat het feest de bron geweest zou zijn, lijkt de locatieleider dus twijfelachtig. “Voor hetzelfde geld is het op de voetbalclub gebeurd. Of op school. Of ergens anders. Alles ging hier volgens de regels.” De leerlingen zijn niet op het feest geweest blijkt uit nader onderzoek. 

Veel leerlingen zitten thuis

Ondertussen is het in de gebouwen van het VLC rustig. “Over het algemeen blijven de leerlingen netjes thuis bij klachten. Hierdoor zijn er veel leerlingen niet op school. Daarom bieden wij de mogelijkheid de lessen online te streamen” vertelt de woordvoerder van de school. En hoewel het virus nu ook binnen het schoolgebouw is aangekomen, lijkt een realistische, rationele benadering het best. “Het is voor leerlingen en docenten een onrustige tijd. We zullen, net als iedereen, met deze pandemie moeten omgaan. Verder zijn we er vooral op gericht ons onderwijs en zorg voor onze leerlingen te waarborgen.”

Bron: De Groene Venen 18-09-2020

"De cijfers dateren van woensdagochtend, toen verschillende leerlingen nog in afwachting van testresultaten waren"

laatst bijgewerkt op: 24 sep 2020 09:37Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht