Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

FIOD doet inval bij pand in Vinkeveen in onderzoek naar ketamine

Datum: 17 september 2020
Bron: RTV Utrecht

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft voor een groot onderzoek naar ketamine onder meer panden in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Nieuw-Vennep en Vinkeveen doorzocht. Bij het onderzoek is 185 kilo van het narcosemiddel ketamine gevonden, met een geschatte straatwaarde van 4,5 miljoen euro.

Vorige week werden woningen, bedrijven en loodsen doorzocht. Naast dat er ketamine is gevonden, zijn wapens, telefoons, dure horloges, auto's en 300.000 euro cash in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op onroerend goed.

Verdachten opgepakt
Twee mannen van 54 en 56 uit de regio Amsterdam zijn aangehouden. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat één van de hoofdverdachten geld witwaste door ondergronds bankieren via Spanje, Dubai en Hongkong. Drie overige verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachten in de zaak.

Narcosemiddel of partydrug
De ketamine lag in de woning van de vader van één van de verdachten. Ketamine wordt in de medische wereld gebruikt als narcosemiddel. Een mogelijke bijwerking is het krijgen van hallucinaties en uittredingen, daardoor is het een populair tripmiddel onder uitgaanspubliek.

laatst bijgewerkt op: 17 sep 2020 08:23Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht