Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rondeveense vrouw (28) aangehouden voor moord woonwagenkamp Cothen

Datum: 16 juni 2020
Bron: RTV Utrecht

De politie heeft opnieuw een arrestatie verricht voor de liquidatie van Mike Goedhart in Cothen. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit de gemeente De Ronde Venen.

Vorige week werd in Cothen ook al een 51-jarige vrouw aangehouden. Volgens het AD ging dat om de weduwe van het slachtoffer, maar de politie kon dat niet bevestigen. De twee vrouwelijke verdachten worden beiden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Direct na de moordaanslag op 26 maart werd een 20-jarige Amersfoorter opgepakt. Hij bekende later dat hij glaszetter Goedhart heeft neergeschoten voor zijn woonwagen aan de Ossenwaard in Cothen. Goedhart (50) stond op het punt om in zijn werkbus te stappen toen hij van dichtbij onder vuur werd genomen. Kort daarna bezweek hij aan zijn verwondingen. De Amersfoorter, naar verluidt Goedharts schoonzoon, kon een half uur later al worden gearresteerd, omdat een getuige het kenteken van zijn brommer had genoteerd.

De vrouw die vanochtend in De Ronde Venen is aangehouden zou de avond voor de moord contact met de vermoedelijke schutter hebben gehad. Ze zou daarbij toen in een zwarte auto gezeten hebben, mogelijk een Audi. De zaak heeft tv-aandacht gekregen in de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht.

Het onderzoek in deze zaak loopt door en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit. Op bewakingsbeelden is bijvoorbeeld te zien dat de schutter niet alleen naar het woonwagenkamp was gekomen. Mogelijk is de politie nog op zoek naar deze verdachte.

laatst bijgewerkt op: 16 jun 2020 11:20Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht