Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bedrijfspand Uithoorn dicht na megavondst methanol: "Genoeg voor zes miljoen pillen"

Datum: 28 mei 2020
Bron: RTV NH / Politie

Een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Uithoorn is door de gemeente tot verboden terrein verklaard. Aanleiding is de vondst van 200 liter methanol, waarvan wordt vermoed dat het bestemd was om op omvangrijke schaal harddrugs mee te maken.  

De methanol werd ontdekt toen de Amsterdamse recherche het pand op 16 april doorzocht. Dezelfde dag werd een 41-jarige Uithoornaar aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Hoewel methanol ook wordt gebruikt voor legale zaken, is het een belangrijk ingrediënt van harddrugs als xtc, amfetamine en mdma. De FIOD houdt toezicht op de handel in onder meer aceton en methanol, kreeg argwaan en tipte de recherche. 

Omdat het extreem giftig en licht ontvlambaar is, gelden er strenge eisen voor de opslag van het goedje. Aan die eisen werd in het pand aan de Ondernemingsweg niet voldaan. Volgens de politie is de aangetroffen hoeveelheid methanol voldoende om zes miljoen xtc-pillen, zo'n 210 kilo amfetaminepasta of tientallen kilo's metamfetamine van te maken. 

laatst bijgewerkt op: 28 mei 2020 16:25Family Mijdrecht

Foto: politieFoto: politie
Terug

Family Mijdrecht