Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veilig recreëren op Hemelvaartsdag

Datum: 20 mei 2020
Bron: Ingezonden stukken

Het verwachte mooie weer tijdens Hemelvaart betekent dat het vermoedelijk een drukke dag wordt op en rond de Vinkeveense Plassen. Om veilig te kunnen recreëren zet gemeente De Ronde Venen verkeersregelaars en beveiligers in. Hierbij geldt nog steeds de hoofdregel: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

De Vinkeveense Plassen en de zandeilanden zijn populaire plekken om zonnige dagen door te brengen. Om de toestroom van recreanten en duikers in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de mensen de vereiste 1,5 meter afstand kunnen houden, treft de gemeente een aantal maatregelen.

Toezicht bij de toegang en op de eilanden

Beveiligers houden de hele dag toezicht op het aantal bezoekers aan de zandeilanden 1, 2, 4 en 5. Om overlast te beperken en de toegankelijkheid voor hulpdiensten te borgen, zien zij er op toe dat fietsen, bromfietsen en scooters vóór de toegangsbrug worden geparkeerd, Zo nodig spreken zij (groepen) bezoekers aan op hun gedrag en zien zij er op toe dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Als deze ruimte niet meer gewaarborgd wordt, worden nieuwe bezoekers niet meer toegelaten. 

Beperking aantal duikers en botentrailers bij eiland 4

Het aantal duikers dat toegang krijgt tot eiland 4 wordt beperkt. Om dit aantal te controleren ontvangen de duikers bij aankomst een pas, waarmee zij een parkeerplek op het eiland krijgen. Er worden 60 passen uitgegeven.

Het aantal automobilisten dat met een trailer naar de botenhelling komt, wordt gemaximeerd tot 20, zodat er voldoende ruimte blijft om te manoeuvreren. Om gevaarlijke situaties met foutparkeerders op de Baambrugse Zuwe te voorkomen vinden daar de hele dag controles plaats.

Veilig varen op de plassen

Ook op het water wordt drukte verwacht. De zomerregeling van de brugbediening is vanaf Hemelvaartsdag van kracht. De gemeente roept iedereen op om ook tijdens het varen de coronamaatregelen na te leven. Dus alleen met het eigen gezin of maximaal 2 personen in een boot en onderling afstand houden.

laatst bijgewerkt op: 20 mei 2020 21:10Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht