Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

BDUmedia stopt met Witte Weekblad De Ronde Venen, De Groene Venen neemt plaatsingen over

Datum: 31 maart 2020
Bron: De Groene Venen/ BDU

Uitgever BDUmedia heeft het Witte Weekblad De Ronde Venen.nl uit de markt gehaald. De krant verschijnt vandaag voor het laatst. Ook de website is uit de lucht.

BDUmedia heeft met uitgever van huis-aan-huisblad De Groene Venen afgesproken dat zij de geplande advertentieplaatsingen van Witte Weekblad De Ronde Venen.nl overnemen.

Vandaag, dinsdag, maakte BDUmedia bekend dat het Witte Weekblad De Ronde Venen.nl al lange tijd verlieslatend was, door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Twee weken geleden werden het Witte Weekblad Aalsmeer en Witte Weekblad Uithoorn uit de markt gehaald. Heiko Imelman, algemeen directeur van BDUmedia: “De voorbije periode is geprobeerd de titel in enige vorm boven water te houden. Helaas zijn we daar niet in geslaagd.” 

In een reactie stelden de uitgevers van De Groene Venen, Peter Bakker en Rob Isaacs, trots te zijn om plaatsingen voor de klanten van BDUmedia te mogen gaan verzorgen. “De aanleiding is echter uiterst triest. De uitgeverijwereld floreert moeizaam, en door de coronacrisis zijn de advertentie-inkomsten ingestort. Uitgevers van lokale en regionale kranten hebben via de beroepsvereniging NVJ om overheidshulp gevraagd. We wensen alle betrokken collega’s veel sterkte en succes in deze onzekere tijd.”

De komende weken krijgt de transitie van de klanten van BDUmedia De Groene Venen verder vorm.

De bezorgers van het Witte Weekblad kunnen zich melden bij De Groene Venen om te kijken of er in de toekomst een krantenwijk is voor hen. 

laatst bijgewerkt op: 31 mrt 2020 08:54Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht