Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politiehonden gewond en te water bij zoektocht na overval

Datum: 11 maart 2020
Bron: Petershotnews.nl

Het zat de politiehonden die ingezet werden na een overval in Mijdrecht dinsdagochtend niet mee. Één van de honden raakte te water, de ander gewond.

De speurhonden kwamen naar Mijdrecht nadat een tankstation aan de Bozenhoven was overvallen. De politie kon de twee verdachten snel in de kraag vatte, maar het gebruikte wapen en wat kleding van de daders ontbrak. De honden kwamen naar Mijdrecht in de hoop deze te vinden.

Één van de honden begon op de Midrethstraat, op de plek waar de verdachten zijn aangehouden. Tijdens het speuren belandde de hond in het water. Zijn baasje, de hondengeleider, kon hem snel weer op het droge tillen. De andere speurhond begon bij het tankstation en volgde de route van de verdachten. Tijdens deze tocht heeft de speurneus vermoedelijk in iets scherps gestaan. De hond bloedde hevig en moesten naar een dierenarts.

De zoektocht van de honden heeft helaas niets opgeleverd. Daarom deed de politie dinsdagmiddag nog een oproep aan inwoners van de wijk Proostdijland. Of dat resultaat heeft gehad is nog niet bekend.

 

 

laatst bijgewerkt op: 11 mrt 2020 07:12Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht