Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Trein trekt bovenleiding stuk bij Abcoude: passagier krijgt glas in oog

Datum: 10 februari 2020
Bron: Petershotnews.nl

In de buurt van station Abcoude zijn 1400 reizigers uit een gestrande trein gehaald. Hierdoor was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Schiphol.

"Er is materieel losgekomen uit die bovenleiding en dat is tegen de trein aangekomen. Een ruit is door en daardoor zijn glasscherven losgekomen. Ook zijn er glasscherven in het oog van een reiziger gekomen. Deze reiziger heeft dus licht oogletsel opgelopen", aldus een woordvoerder van Prorail. De reiziger is door treinpersoneel geholpen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Kapotte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding reden er al geen sprinters op het traject, maar er was dus even helemaal geen treinverkeer mogelijk. Volgens de NS zal het herstellen van de bovenleiding zeker nog even gevolgen hebben. Ter plaatse namelijk ook het spoor naast de gestrande trein ernstig beschadigd te zijn. Inmiddels rijden er wel weer intercity's op het traject.

Naar verwachting zal het sprinterverkeer tot morgenmiddag 15.00 uur belemmerd worden. Het is nog onduidelijk waardoor de trein een bovenleiding kapot kon trekken.

 

laatst bijgewerkt op: 11 feb 2020 13:15



Family Mijdrecht





Terug

Family Mijdrecht