Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

VIDEO: Koper gestolen in Mijdrecht, getuigen gezocht

Datum: 27 januari 2012
Bron: Politie / RTV Utrecht

Mijdrecht - Bij recyclingbedrijf De Dukdalf in Mijdrecht liggen allerlei soorten metaal opgeslagen, klaar om hergebruikt te worden. Er lag onder meer een grote partij koper en die wordt op vrijdagavond 16 december gestolen.

Doelbewust
Eén van de medewerkers is die vrijdagavond nog laat op de zaak. Hij verlaat tegen kwart voor twaalf het bedrijf en controleert dan nog even of alle loodsen goed zijn afgesloten. En vlak nadat hij vertrokken is, verschijnen er vier mannen op het bedrijfsterrein. Het lijkt alsof ze hebben staan wachten.

De mannen gaan doelbewust af op de loods met koper en breken de schuifdeuren open. Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de vier 200 tot 300 kilo koper uit de loods halen. Ze hebben allemaal hun gezicht bedekt en het is donker in de loods waardoor we ze helaas niet heel goed kunnen zien.

Signalementen
Een van de dieven is zo goed als kaal, heeft alleen een klein plukje haar in het midden. Een tweede dader heeft de capuchon van zijn jas over zijn hoofd getrokken. Nummer drie heeft kort, donker haar, en draagt een donkere jas met een lichte capuchon. De vierde is ook wat kalend aan de voorkant en heeft donker haar en een donkere jas.

Koperprijs
De koperprijs is op dit moment ongeveer 5 euro per kilo. Het gestolen koper levert tussen de 1000 en 1500 euro op. Mogelijk is de hele partij bij één opkoper aangeboden en dat kan zijn opgevallen. De partij kan echter ook in kleinere hoeveelheden zijn doorverkocht. Als er mensen zijn die daar meer over kunnen melden, horen de politie dat graag.

Bel met uw tips naar 0800-6070, of naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht