Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilde politie-achtervolging eindigt in Abcoude

Datum: 05 april 2016
Bron: 0297.nl

De politie heeft op dinsdagavond 5 april vier mannen aangehouden na een achtervolging die in Amstelveen begon en in Abcoude eindigde. Zij worden verdacht van het overtreden van de opiumwet.

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat de inzittenden van twee auto’s op de Fideliolaan een grote tas van de ene auto in de andere auto laadden. Agenten gingen in onopvallende auto’s poolshoogte nemen en zagen de twee auto’s wegrijden. De politie ging er achteraan en gaf één van de auto’s een stopteken. In de auto troffen agenten een grote tas aan, die naar hennep rook. Ze hielden de bestuurder, een 25-jarige man uit Amstelveen, aan. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Achtervolging

Terwijl de agenten de auto doorzochten, reed de andere auto die bij de verdachte situatie betrokken was langs. Een andere politie-eenheid ging achter de auto aan, die er met hoge snelheid vandoor ging. De bestuurder negeerde een stopteken. De achtervolging ging onder andere over de A9 en de A2, waar snelheden van boven de 200 km/u werden gehaald. In Abcoude reed de auto de doodlopende Pieter van Wijngaerdtlaan in. De auto stopte en de inzittenden zetten het op een lopen. Agenten renden er achteraan en hielden twee mannen aan. Een politiehelikopter en politiehonden kwamen ter plaatse om te zoeken naar de derde inzittende. Hij is in de omgeving aangehouden. De verdachten zijn mannen van 21 tot 29 jaar oud uit Leiderdorp, Amsterdam en Amstelveen. Ook deze auto nam de politie in beslag.

Afzetting A9

De A9 was tijdelijk voor een deel afgesloten, omdat agenten dachten dat de inzittenden tijdens hun vlucht iets uit de auto gooiden. Uiteindelijk werd de snelweg weer vrijgegeven. De politie heeft niets gevonden. 

Bewoners naar binnen

Bij de aanhoudingen in Abcoude kwamen buurtbewoners nieuwsgierig kijken wat er aan de hand was. Agenten verzochten de mensen naar binnen te gaan, omdat onder andere met politiehonden in tuinen werd gezocht. Vanuit de lucht keek de helikopter mee met een warmtecamera. Door de vele omstanders was het lastig om te zoeken naar de gevluchte man.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Via 0297.nl





Terug

Family Mijdrecht