Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Cafe 't Leeuwtje Noorden volledig uitgebrand

Datum: 04 september 2015
Bron: Omroep West

Noorden - Een grote brand heeft café 't Leeuwtje in het dorp Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen compleet verwoest. Het vuur brak uit in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1 uur.

Het café was toen gesloten en de bewoners boven het café konden op tijd naar buiten komen. Volgens de brandweer is de brand in het cafetaria-gedeelte begonnen en trok het vuur via de zolder naar het café aan de voorkant. Er werd veel materiaal ingezet om het vuur te blussen. Toch kon niet worden voorkomen dat cafetaria De Koet uitbrandde. Ook de rest van café 't Leeuwtje wordt als verloren beschouwd. Naastgelegen woningen worden nat gehouden omdat de vlammen dreigen over te slaan.

De bewoners zijn geëvacueerd. 'Vreselijk', zegt een dame die tegenover het café woont. 'Dit brandt al twee uur en de vlammen laaien steeds weer op. 't Leeuwtje. Wie in Noorden kwam er niet?' Ook andere dorpelingen en zeker de mensen die boven het café woonden, maken een verslagen indruk. Sommigen staan in badjas en op teenslippers naar het vuur en het bluswerk te kijken.

Even was er sprake dat er nog iemand in het café zou zijn. Volgens de brandweer klopt dit niet en heeft iedereen het pand op tijd kunnen verlaten. De oorzaak van de brand is niet bekend. Dit wordt onderzocht.

Ook in De Ronde Venen kwamen veel meldingen binnen van een brandlucht. Deze was dus afkomstig van de brand in Noorden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht



Terug

Family Mijdrecht