Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweerkorpsen uit hele land naar Vinkeveen om bootbrand

Datum: 06 juni 2015
Bron: petershotnews.nl

Vinkeveen - Spuitgasten uit het hele land kwamen zaterdag naar Vinkeveen voor een bootbrand aan de Botsholsedijk. De boot had vrijdagavond een feestje op de plas gehad, voer zaterdagochtend naar vaste wal met een kacheltje aan in de stuurhut toen er ineens brand ontstond. 

De schipper raakte zo erg in paniek dat hij naar de voorkant van het schip was gerend terwijl de boot nog voer. De boot ramde een vissersboot waardoor er een visser te water raakte. De schipper viel en raakte gewond aan zijn hoofd. Gelukkig hadden alle toegesnelde brandweereenheden een trap op de wagen waardoor zij het schip op konden klimmen om zo de kapitein te redden. 

Nadat de kapitein in handen van de ambulance was en de visser uit het water was gehaald kon de brand bestreden worden. Na een goede verkenning kwamen de spuitgasten uit in slaapvertrekken waar nog twee jongens met een kater lagen. Ook de jongens zijn van de boot gehaald en met een ambulance afgevoerd. 

De boot heeft negen keer hetzelfde ongeluk gehad en iedere keer is de brand bestreden door een ander brandweerkorps. Het ongeluk was het scenario van landelijke brandweerwedstrijden. Deze halve finale werd door brandweerpost Vinkeveen georganiseerd vanwege het 70-jarige bestaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Skischool Amstelveen

Via 0297 TV

Terug

Skischool Amstelveen