Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Twitter, soms gaat het te snel...

Datum: 06 december 2013
Bron: Ingezonden stukken

Dat Twitter een steeds grotere rol speelt om mensen te informeren blijkt elke dag. Ook de politie maakt veel van het medium gebruik om mensen snel te informeren of om informatie te vragen. De tweet die een wijkagent in Mijdrecht plaatste op zaterdag 23 november naar aanleiding van het feest bij hockeyvereniging HVM leidde tot nogal wat commotie.

Die dag organiseerde de Hockey Vereniging Mijdrecht een feest voor de A- en B-jeugd.. Het HVM-bestuur had voor dit feest, net als in voorgaande jaren, maatregelen genomen om te zorgen voor een feestelijk en veilig verloop. De wijkagent Mijdrecht twitterde toen het feest was afgelopen dat 300 straalbezopen jongeren weggingen bij de hockeyvereniging. Niet handig en ook niet terecht. De tweet ging echter al snel een eigen leven leiden en heeft tot veel vragen en reacties geleid.

Naar aanleiding daarvan zijn alle betrokken partijen bij elkaar gekomen: de politie, de gemeente, het bestuur van de hockeyvereniging en het beveiligingsbedrijf MZ dat door HVM was ingehuurd om te zorgen voor een veilig en ordentelijk verloop. Tijdens dit overleg is geconstateerd dat als gevolg van het twitterbericht een verkeerd beeld is ontstaan van het feest en dat het goed zou zijn dit recht te zeten.

Het bestuur van de hockeyvereniging heeft voor dit evenement tijdig een vergunning aangevraagd en deze is door de gemeente verstrekt. Om een veilig en beheersbaar verloop van het evenement te garanderen, heeft een aantal volwassenen van de hockeyclub toezicht gehouden en is door het bestuur beveiligingsbedrijf MZ ingehuurd. Tijdens het evenement hield zich een aantal jongeren rond het terrein op. Zij hadden geen toegangskaartjes en zorgden voor enige overlast. Dankzij de aanwezigheid van de volwassenen en de beveiliging werd echter voorkomen dat zij het evenement konden verstoren.

Het is juist, zoals wel vaker voorkomt bij evenementen, dat een paar jongeren teveel alcohol hadden gedronken. Door de tweet van de wijkagent ontstond echter het beeld dat vrijwel alle bezoekers dronken zouden zijn geweest. Dat klopt niet. Het is nooit de bedoeling van de wijkagent geweest om de bezoekers, noch de hockeyclub met zijn tweet te beledigen of te schofferen of te ouders van bezoekende jongeren te verontrusten. Bovendien bleek dat het toezicht door de volwassenen en MZ op de vertrekkende jongeren goed te werken. Er zijn geen vernielingen gepleegd en geen aangiftes bij de politie gedaan. Resteert de conclusie dat de tweet beter niet verstuurd had kunnen worden.

Karlijn Baalman
Wijkteamchef politie De Ronde Venen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht