Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwe wegverlichting langs ir. Enschedeweg

Datum: 19 november 2013
Bron: Provincie Utrecht

Een gedeelte van de Ingenieur Enschedeweg (N 212), op de grens van Woerden en De Ronde Venen, krijgt nieuwe wegverlichting. De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging.
Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met de Lange Meentweg (N463) en het kruispunt met de Geerkade (tussen hmp 6.0 en hmp 6.3).

De werkzaamheden vinden plaats tussen 25 en 29 november 2013 en geven weinig hinder voor het verkeer.

Dimbare verlichting
De nieuwe LED-verlichting wordt statisch dimbaar uitgevoerd, dat wil zeggen dat de hoeveelheid licht op vaste tijden wordt aangepast. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen. Er is gekozen voor LED-verlichting omdat LED-lampen betrouwbaar zijn, een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn.

Aluminium masten
Tegelijk met de verlichting worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn onderhoudsvriendelijker, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn 100% recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten. Voor alle lichtmasten die aan vervanging toe zijn, zet de provincie aluminium exemplaren neer.

Gevolgen voor het verkeer
De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits en geven weinig hinder voor het verkeer dat ter plaatse door verkeersregelaars langs de werkzaamheden wordt geleid.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen?
Volg dan @werkaandewegutr op Twitter.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht