Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vier jaar cel voor Mijdrechtse overvallers op juwelier Nieuwkoop

Datum: 30 oktober 2013
Bron: petershotnews.nl

Mijdrecht/Nieuwkoop - Vandaag heeft de rechter vier jaar gevangenis straf gegeven aan de drie Mijdrechtse overvaller die een juwelier eerder dit jaar overvielen in Nieuwkoop. Hiervan zijn 18 maanden voorwaardelijk (en aftrek voorarrest).

Overval
Op zaterdagochtend 23 februari rijden drie gehelmde mannen met een scooter voor bij de Nieuwkoopse juwelier. Eén posteert zich voor de winkel, de twee anderen gaan naar binnen waar ze met een vuurwapen schieten. Ze bedreigen de eigenaar, zijn vrouw en een vriend van het echtpaar, slaan verschillende vitrines stuk en dwingen de eigenaar de kluis en de kassa te openen. Met de buit in een tas verdwijnen ze weer naar buiten.

Ondertussen is op de markt tegenover de juwelier beroering ontstaan bij het zien van de gemaskerde en bewapende man bij de ingang. Deze richt zijn pistool op de menigte en schiet, waarschijnlijk met knalpatronen.

Als de mannen op de scooter proberen te vluchten, overmeesteren omstanders één van hen. Het blijkt later te gaan om de 20-jarige Zoetermeerder. De ander twee proberen hem te ontzetten door te schieten. Als dit niet lukt, gaan ze er alsnog vandoor met achterlating van de tas met sieraden. De gearriveerde politie arresteert de man.

Een getuige ziet hoe even later buiten Nieuwkoop twee mannen van een scooter afspringen, die op de grond laten vallen en vervolgens wegrijden in een Opel Omega. Hij noteert het kenteken dat de politie leidt naar de eigenaar van de auto, de 21-jarige Mijdrechtenaar.

De scooter blijkt op 21 februari te zijn gekocht in Nijmegen. De verkoper herinnert zich vier mannen in een Opel Omega. Analyse van telefoongegevens plaatst behalve de 20-jarige Zoetermeerder en de 21-jarige Mijdrechtenaar ook de 20-jarige Mijdrechtenaar op dat moment op die plek. De verkoper herkent de 21-jarige Mijdrechtenaar ook op een foto.

Verder blijken de drie in de nacht vóór de overval in Mijdrecht meerdere keren telefonisch contact met elkaar te hebben gehad. Tijdens de overval zijn hun mobiele telefoons niet te traceren. Na de overval worden de telefoons vrijwel gelijktijdig gebeld. De 20- en 21-jarige Mijdrechtenaren nemen op en zijn dan beiden in Amstelveen, zo blijkt uit de telefoongegevens.

De overval die op klaarlichte dag plaatsvond onder de ogen van veel marktbezoekers, heeft een grote schok veroorzaakt in de kleine gemeenschap die Nieuwkoop is.

De op heterdaad aangehouden overvaller bekent. De andere twee verdachten zwijgen. Maar volgens de rechter was er voldoende bewijs om tot deze veroordeling te komen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht