Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S] Minister Opstelten bij finale jeugdbrandweer wedstrijden Vinkeveen, vanavond in jeugdjournaal

Datum: 05 oktober 2013
Bron: petershotnews.nl

Vinkeveen - Zaterdag 5 oktober heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie een bezoek gebracht aan de landskampioenschappen jeugdbrandweer in Vinkeveen. De 20 beste jeugdkorpsen van Nederland gingen met elkaar de strijd aan op twee wedstrijdbanen. VRU brandweer Vinkeveen mocht de wedstrijden organiseren in het kader van hun 25-jarig bestaan in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland.

De jeugdbrandweer is een kweekvijver
De minister is nauw betrokken bij de jeugdbrandweer. "Ik ben een groot voorstander van de jeugdbrandweer. Het is een kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. En laten we vooral het sociale aspect niet vergeten. Binnen de jeugdbrandweer is er aandacht voor de algemene vorming van de jeugd en hun plek binnen een brandveilige maatschappij. De jeugdbrandweer hangt er niet zo maar meer bij, maar heeft ambitie. De jeugdleden zijn de brandweermensen van de toekomst."

Een ingewikkelde klus
Tijdens de spannende finale stortten alle 20 team zich vol overgave op de twee wedstrijdscenario's. Op de wedstrijdbaan voor de junioren moesten ze een brand in een kinderdagverblijf blussen. Op de wedstrijdbaan voor aspiranten was het een ingewikkelde klus. Een brand in een vakantiehuisje. Hiervoor moesten ze met de boot en de brandslangen over het water. Het publiek kon de verrichtingen goed gadeslaan.

En de winnaar is...
De wedstrijden werden goed bezocht, de teams waren gemotiveerd, de organisatie perfect geregeld, het weer werkte mee, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een succesvolle dag van te maken. En dat was het! De jeugdbrandweerleden hebben weer veel geleerd. Tijdens de prijsuitreiking in de VRU brandweerkazerne Vinkeveen werden de landskampioenen bekend gemaakt. Zwijndrechtse Waard mag zich een jaar lang landskampioen noemen. Het korps uit Middelburg behaalde de tweede plaats, Veenendaal een mooie derde plaats. Frank, bevelvoerder Veenendaal: "Het lijkt me mooi om later echte branden te kunnen blussen en mensen te kunnen helpen." Bij de aspiranten was het korps uit Oisterwijk de beste. Twee werd Ommen-Hardenberg, drie Huizen. Vinkeveen was als organiserend korps uitgesloten van deelname, maar is dankzij de geweldige voorronden verzekerd van een finaleplaats in 2014.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Jeugdjournaal
Zaterdag om 18.45 uur was er ook in het NOS Jeugdjournaal aandacht aan dit item. Rozemarijn Moggré was aanwezig in Vinkeveen.

KLIK HIER voor het item in het jeugdjournaal. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht