Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Senioren Brandweer Vinkeveen kunnen het ook nog

Datum: 30 september 2013
Bron: Ingezonden stukken

Nadat het korps Vinkeveen twee weken geleden de landstitel wist te behalen in de klasse 112 wedstrijden mocht het seniorenteam bestaande uit ereleden van de post Vinkeveen ter-ere van het 75 jarig jubileum van de Brandweer Kockengen op zaterdag 28 september hun kunnen vertonen bij een wedstrijd OUDE STIJL met nog zes andere korpsen.

De groep werd gealarmeerd voor een brandmelding bij het zwembad aan de Sportweg, daar aangekomen met de Chevrolet uit 1931 moest men zich eerst opstellen achter de pomp waar nog enkele instructies vanuit de jury werden gegeven. Na het startsein bleek er vanwege een gaslek brand te zijn uitgebroken in het ketelhuis, waarbij de vlammen naar buiten sloegen. Dankzij het zeer snel leveren van het bluswater door de pompbediende nr. 8 kon de eerste blusstraal door de nrs. 1 en 2 ter bescherming en het voorkomen van verdere uitbreiding ingezet worden.

Vervolgens kon de ordonnans (nr. 3) veilig langs de brand om via de meldkamer een monteur van het gasbedrijf te vragen om het gas af te sluiten. Op dat moment kwam er een slachtoffer aan lopen waarbij zijn linker onderbeen daadwerkelijk in de brand stond, deze brand en het koelen van zijn brandwonden werd deskundig door de nrs. 6 en 7 uitgevoerd. Bij het door verkennen door de nrs. 3 en 4 stuitte zij op een uitbreiding van de brand in een opslag ruimte waar tevens een oudere heer vol met lippenstift op zijn gezicht en een hele mooie jonge dame aanwezig waren. Deze zijn na het inzetten van de 3e straal vakkundig in veiligheid gebracht. Na vervolgens alle branden te hebben afgeblust kon de Bevelvoerder het sein brandmeester geven en de materialen weer worden opgeruimd en ingepakt.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat alles wat men vroeger had geleerd nog niet vergeten was en mocht de ploeg de DERDE prijs in ontvangst nemen. Na nog wat gezellige momenten kon men tevreden terug naar Vinkeveen.

De ploeg bestond uit:
Nr. 1 en 2: Carl Pothuizen en Cees Heemskerk,
Nr. 3 Cees de Kuijer (ordenans)
Nr. 4 en 5 Theo van de Kroon en Jan Kroon
Nr. 6 en 7 Gijs Griffioen en Christiaan Kooijman (ingehuurd)
Nr. 8 Jos van Kouwen

Bevelvoerder: Ben Pothuizen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht