Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Vanavond laatste informatie avond over inbraken in Abcoude - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vanavond laatste informatie avond over inbraken in Abcoude

Datum: 06 juni 2013
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen en de politie organiseren de komende weken bijeenkomsten in Mijdrecht, Abcoude, Wilnis en Vinkeveen die in het teken staan van het voorkomen van woninginbraken. Tijdens de bijeenkomsten worden praktische tips en adviezen gegeven om dit te voorkomen en laat de politie zien welke situaties voor inbrekers aantrekkelijk zijn om hun slag te slaan. De eerste inbraakpreventieavond is op 27 mei in het gemeentehuis in Mijdrecht.

Woninginbraak is een ernstig misdrijf dat een grote negatieve impact heeft op slachtoffers en hun omgeving. De politie doet er samen met haar partners, gemeente en woningcorporaties, alles aan om deze vorm van criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. In de gemeente De Ronde Venen wordt gemiddeld tussen de 15 en 20 keer per maand in een woning ingebroken. Begin dit jaar was er sprake van een piek in het aantal inbraken. Die is in de maanden daarna weer afgevlakt, maar de laatste weken neemt het aantal inbraken weer toe.

Tijdens de bijeenkomsten schetst de politie aan de hand van voorbeelden welke woningen inbraakgevoelig zijn en waarom, en zijn er tips en adviezen om het juist voor inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Ook wordt door de Forensische Opsporingsdienst van de politie een presentatie gegeven van het onderzoek dat plaatsvindt nadat er is ingebroken, CSI in De Ronde Venen.

De inbraakpreventieavonden vinden plaats op de volgende data en plaatsen:

  • Maandag 27 mei, Mijdrecht, gemeentehuis
  • Woensdag 29 mei, Vinkeveen, De Boei
  • Maandag 3 juni, Wilnis, De Willesstee
  • Donderdag 6 juni, Abcoude, Piet Mondriaangebouw

Alle avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat koffie en thee klaar. Om een beeld te hebben hoeveel bezoekers op de avond afkomen, wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden via integraleveiligheid@derondevenen.nl of telefonisch via 0297 29 17 09.

De bijeenkomsten vormen tevens de start van het project Waaks!, waarbij de hulp van hondenbezitters wordt gevraagd om mee te werken aan een veiliger De Ronde Venen. Waaks! is een samenwerking tussen de gemeente en de politie. Hondenbezitters lopen regelmatig met hun viervoeter buiten, vaak wandelen ze een vast rondje waardoor afwijkende situaties snel opvallen, zoals onbekenden in de tuin van de buren of verdachte personen die rondhangen op straat. Waaks! vraagt hondenbezitters alert te zijn op dit soort zaken en de politie te bellen wanneer u iets opvalt. Ook kunnen deelnemers aan Waaks! worden gevraagd specifiek naar zaken uit te kijken. Op de avonden wordt verder uitleg gegeven over wat het project inhoudt en kunnen hondenbezitters zich aanmelden.

INFORMATIE KRANT
De gemeente heeft in samenwerking met De Groene Venen een speciale krant uitgegeven over inbraken. Klik hier om deze te lezen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht